maanantai 25. tammikuuta 2016

Eevin eka koulupäivä

Tänään Eevi pääsi äitin kanssa kouluun! Me käydään koulussa nyt kasvatusjuttuja ja siihen kuuluvaan varhaiskasvatukseen Eevi pääsi tänään tutustumaan leikin muodossa.
Kahden muunkin luokkalaisen lapset pääsivät tulemaan ja yhteensä heitä oli neljä, kaikki tyttöjä. Eeville tosi kivaa vaihtelua juuri sen takia, kun ei päivittäin pääse muiden lasten kanssa leikkimään.
D toi Eevin vähän kahden jälkeen ja neljään asti meillä oli leikkiaikaa. Jakauduttiin ryhmiin ja jokainen ryhmä kiersi yhden äiti/lapsi parin kerrallaan niin kaikki pääsi tutustumaan eri ikäisten lasten leikkeihin. Eevi oli taas nuorimmainen, muut lapset olivat 2-4-vuotiaita. Oli hauska seurata kuinka niinkin pienellä ikäerolla olevat lapset leikkivät ihan eri tavalla.
Hetken kun Eevi sai tutustua ympäristöön niin juostiinkin jo ympäri huonetta. Vanhemmilla lapsilla oli jo vähän järjestelmällisempää leikkiä kun taas meidän kääpiö heitteli palloa ja unohti sen sekunneissa kun huomasi vaikkapa kirjan. Muut lapset sai pillimehua ja keksejä, mutta me ei olla annettu vielä mitään "herkkuja" ja koitetaan mennä ilman niin kauan kun mahdollista. Eevi on sen verran pienikin ettei tajua olla kateellinen kun toiset sai, vaikka välillä on kerjäämässä äidin ruokaa.
Oli ihana katsella kuinka Eevi nautti olostaan muiden lasten ja ylipäätään ihmisten kanssa. Kyllä me aina koitetaan johonkin lähteä kun vaan päästään ja varsinkin jos on mahdollisuus päästä leikkimään muiden lasten kanssa.
Yhden luokkakaverin kanssa sovittiinkin, jos ensi viikolla tulisivat meille hänen 2,5v tytön kanssa leikkimään.
Näitä päiviä olisi mukava jos olisi useamminkin, mutta ei taida kovin usein keritä pitämään kun pitäisi opiskellakkin. Ja siitähän ei tulisi mitään kun tämmönen touhotoope siellä juoksentelisi ympäriinsä :)
Väsyneenä ja tyytyväisenä meillä illalla nukahdettiin sänkyyn.


2 kommenttia :

  1. Onpa kivan käytännönläheistä opiskelua! Itse ainakin tykkäsin enemmän juuri tuollaisesta opiskelutavasta kuin mistään teoriaopinnoista...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, oli paljon opettavaisempaa! Ja ihan oikeeta opiskelua siinä samassa oli kun opettaja kuitenki sano, että tarkkailkaa "näitä ja näitä juttuja" niissä tilanteissa :) Enemmän just jää mieleen.

      Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016