maanantai 11. tammikuuta 2016

Hampaita ja uuden opettelua

(..Ja vähän väsynyt äiti.) Meillä nukutaan normaalisti yöt aika hyvin. Alkuillasta Eevi saattaa heräillä muutamaan kertaan kun tutti on hukassa tai yläkerrassa joku rähmäkäpälä tiputtelee tavaroita lattialle. Kun mennään miehen kanssa sänkyyn noin  klo 23.00 aikaan, herää Eevi yön aikana yleensä 0-2 kertaa ja nukahtaa heti uudelleen kun saa sen tutin suuhun. Viime viikolla puhkesi yhdeksäs hammas, ilman sen suurempia oireita, mutta nyt taitaa tulla lisää.. La-su välinen yö oli jo vähän rauhaton, mutta viimeöinen löi taas puulla päähän. Alle tunnin välein herättiin pikkusen kitisemään ja Eevi tietty nukahti lähes heti uudelleen, mutta äitillä kestää uudelleen uneen pääsy pikkusen kauemmin.
Ennenhän tästä ei ollut ongelmaa, D nousi Eevin kanssa aamulla, jos yö oli ollut huono ja mä sain nukkua vielä pari tuntia, mutta nyt noustaan aamulla reippaana kouluun, oli sitten unisaldo 8h tai 2h.
Ikenet näyttää sekä ylhäältä, että alhaalta yhdestä kohtaa turvonneelta, joten eiköhän sieltä pian tule jotakin läpi. Ja kyllähän tähän on jo totuttu ja ohi tämäkin vaihe menee, kun jaksaa vaan sitkeästi odottaa ja hoitaa pientä reppanaa, joka tänäänkin on ollut tavallista itkuisempi.
Uuden opetteluahan tässä muutenkin on ollut. Tosiaan yli vuosi oltu nyt kotona ja koko ajan puuhattu yhdessä. Eevi tuntuu ihan hyvin sopeutuneen tilanteeseen. Aamulla kuului hetken pientä itkua kun lähdin ovesta, mutta hyvin oli kotona silti mennyt. Mua aina kauheesti pelottaa, että muistetaanko mua vielä tai oonko mä vieläkin yhtä tärkeä, vaikka päivällä lähden 6-8h pois. Mutta näinhän sen kuuluu mennäkkin.
Kaikkien muidenkin (tai ainakin suurimman osan) on jossakin vaiheessa palattava takaisin töihin/kouluun. Pakko mennä tienaamaan, jotta sitten voitais yhdessä tehdä jotakin mukavaa ja saatais niitä ihania lapsuusmuistoja.
Ja ihan yhtä tärkeä mä oon ollut, vaikka poissa joitakin tunteja oonkin. Ehkäpä vielä entistä tärkeämpikin. Loppuilta tullaan äidin perässä ja halutaan syliin ja halimaan. Ja ihanaahan se on, vaikka välillä pitäis siivotakkin, mutta onneksi Eevi on kova tyttö auttamaan, ainakin imuroinnissa!6 kommenttia :

 1. Sillonkun mun tytsy teki hampaita ja tutti oli käytössä niin laitoin tutteja pakkaseen yöllä kun heräili hampaiden takia vaihdoin vanhan tutin pakaste kylmään. Se auttoi. Nyt meillä tulee poskihampaita, eikä syödä enää tuttia niin voit arvata, kuinka vähissä täälläkin unisaldo on, kun aamulla kanssa noistava reippaana kouluun! :D Tsemppiä teille sinne.

  Mukavan oloinen blogi sulla! :)

  VastaaPoista
 2. Pitää varmaan koittaa tota kikkaa! Meilläkin jo poskihampaat vuorossa kun ekat naskalit tuli jo 4kk iässä! Välillä mietin tota tutin poisjättämistä, mut katotaan taas näiden hampaiden jälkeen :D Tsemppiä sulle kans kouluaamuihin, varsinkin huonojen öiden jälkeen! :)

  Mä käyn kans vähän kurkkailemassa sun blogia:)

  VastaaPoista
 3. Kivillä ne tulee ja kivillä ne hampaat lähtee. Meillä tehdään välillä kivillä ja välillä ilman. Tsemppiä hampaiden tekoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Eiköhän tämä tästä, ei nämä vaiheet ikuisesti kestä, onneksi!

   Poista
 4. Siis kivulla kirjaan ei kivillä.....

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016