keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Kaksi erilaista odotusta

Nyt kun ollaan toisessa raskaudessa tän verran "pitkällä", pystyy vähän jo vertailemaankin tuntemuksia. Molemmista oireet alkoi rintojen tullessa todella aroiksi. Ensimmäisellä kertaa se oli ihan jotakin uutta, mutta toisessakin se oli ihan erilaista. Nyt tällä kertaa mulla oli vielä imetys kesken ja Eevillä kahdeksan hammasta suussa, joten mä ajattelin arkuuden johtuvan siitä, koska meillä ei loppuaikana oltu tissillä kertaakaan purematta.
Eevin odotusaikana pahoinvointi alkoi lähes heti plussaamisen jälkeen, kakkosen odotuksessa jo ennen testiä. Mutta nyt toisen kohdalla tein testin vähän myöhemmin,
kun kuukautiset eivät olleet vielä säännölliset ja raskaus olikin jo pidemmällä. Ekassa raskaudessa pahoinvointi kesti noin rv30 asti ja oksensin lähes päivittäin.
Nyt pahoinvointi on jo helpottanut ja oksentaakaan en joutunut ihan hirveän montaa kertaa, vaan selvittiin sillä äklöololla. Ja tosiaan pystyn juomaan jopa 1-2 kuppia päivässä kahvia oksentamatta!!
Vatsankasvu on ollut nyt nopeampaa. Eevistä sf-mitta oli rv24 18cm, nyt oli rv23 23cm.
Potkut tuntuu jo tässä vaiheessa selkeämmin ja paljon terävemmin, vaikka istukka on samassa paikassa. Liikkeet alkoi muutenkin tuntumaan paria viikkoa aikaisemmin. 
Närästys on aivan samaa luokkaa molemmissa ollut, koko ajan saa olla nappailemassa rennietä. Nyt sain onneksi reseptillä muutakin närästyslääkettä, jota ei Eevin aikana edes tarjottu, vaikka joka kerta neuvolassa puhuin aiheesta.
Ekassa raskaudessa mun naama alkoi heti alussa kukkimaan kun 13-vuotiaalla, nyt naamaa koristaa välillä pari pikkunäppyä, mutta suuremmilta kukinnoilta on vältytty. Mutta eikös tyttö vie äitinsä kauneuden?
Mitähän muita ihaniakamalia raskausoireita tässä on ollut.. Nyt toisen kohdalla oon kärsinyt vielä kovasta päänsärystä alkuraskaudessa, mutta sekin on jo menneen talven lumia.
Ikenet vuotaneet verta molemmista ja aina nälkä. Onhan näitä. Mutta olen mä hehkunutkin:) Ensimmäisessä raskaudessa oli koko ajan pelko perseen alla, että jos jotakin tapahtuu ja nyt kyllä vähän tuntuu inhottavalta, pitäiskö lähtee näytille?
Nyt jo vähän tietää ja muistaakin millasta tämä on, eikä koko ajan ole lähdössä synnärille tai soittamassa neuvolaan. Alkuraskauden väsymyskin on ohi, toki koulunkäynti ja pieni jo olmassa oleva lapsi vievät voimia, mutta aina voin jäädä kotiin lepäämään, jos olo on aivan ylivoimaisen väsynyt.
Ihanaa keskiviikkoa kaikille

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016