tiistai 12. tammikuuta 2016

Nuorena äidiksi

Tänään koulussa puhuttiin vähän nuorena äidiksi tulemisesta ja siitä, että joskus sekin voi "kulkea suvussa", siitä, että nuorien äitien lapsista tulee monesti itsekkin nuoria äitejä. Mä olin osittain aika nuori, vaikka kuitenkin jo 20-vuotias. Moni saa jo ennen sitä ja jotkut paljonkin aikasemmin.
Meillä se on kyllä kulkenut suvussa. Oma äitini täytti 19-vuotta pari viikkoa mun syntymän jälkeen ja äidinäiti tais olla vasta 16 kun sai ensimmäisensä, äidin isosiskon.
Mutta oonko mä sitten menettänyt jotakin nuoruudestani? Omasta mielestäni en. En tiedä mitä vastaisin 20 vuoden kuluttua, mutta nyt ainakin tuntuu siltä, että en todellakaan.
Mä kerkesin kokemaan aika paljon jo ennen kun kerkesin täyttämään edes 18 ja sen jälkeen meno jatkui. Opiskeluaika oli paljon baareissa ramppaamista ja sen lisäksi kaikkea muuta riehumista. Kyllä siihenkin kyllästyy. Tietysti välillä tekis mieli lähteä johonkin kun kavereilla lukee bileistä sun muista facebookissa ja ite mietit, että enää 6 tuntia aikaa nukkua niin pitäis olla jo vauvauinnissa..
Nyt kun kuitenkin katon tätä ihmettä, niin ei haittaa yhtään, ettei kerkeä/jaksa/pysty lähtemään baareihin hillumaan. Kerkeää sitä joskus sitten myöhemminkin, enkä mä vaan sano siks, että tuntisin itseni jotenkin paremmaksi ihmiseksi, vaan tarkotan sitä ihan oikeasti.
Ja nyt tietysti kun odottaa toistakin rakasta lasta, ei mihinkään voisikaan lähteä. Uskokaa tai älkää, ei harmita yhtään! Enkä mä nyt ihan niiiiin nuori ole, en ole vieläkään saanut kauhisteluja siitä, että voi kuinka nuori sä olet. Joku saattoi ehkä sillon miettiä, kun aloin Eeviä odottamaan, että jaa tuostako äiti? Ja joku sanoikin, ettei heti olis ajatellut mua äidinrooliin, mutta kukaan ei ole tullut mua arvostelemaan ja paljon enemmän mä olen saanut vaan positiivista palautetta kuinka äidillinen mä olen ja kaikkeni mä kyllä yritänkin, että olisin hyvä äiti. Aion asettaa lapsille rajat, mutta yritän kuitenkin olla reilu. Haluan, että mulle voi tulla kertomaan mitä vaan ja koska vaan, eikä tarvi pelätä, että äiti suuttuu.


PS. Tuleeko isillekkin joku pesänrakennusvietti? Meillä on mies kuluneen viikon aikana tehny lättyjä, pari kertaa pannaria, pataleipää ja tänään se väänsi sämpylöitä :D
Tai sit se on vaan tehny jotakin pahaa!

6 kommenttia :

 1. Mä en usko että mun elämä olisi yhtään parempaa tai mielenkiintosempaa, jos en olisi äiti. Olisin varmaan patalaiska ja rahat menis ryyppäämiseen. Saanko mainita tämän postauksen mun blogissa linkin kera, kun tekee kauheasti mieli analysoida millaista mun elämä olisi ilman lasta? :) olen toivoton asioiden puhki miettijä :D

  VastaaPoista
 2. Totta, rahalle keksii niin paljon parempia käyttötarkotuksia kun laittaa ne kurkusta alas! Ja saat ilman muuta mainita=)

  VastaaPoista
 3. Ihana mamma oot<3 ja hyvä vaan että lapsilla on nuori äiti, että jaksaa vähä puuhaillakki paremmin kaikenlaista :)

  VastaaPoista
 4. Mä olin pari kk vajaa 20 kun sain esikoisen. Musta ei tuntunut yhtään että nuoruus olisi jotenkin jääny kokematta, mä olin kuitenkin aina toivonut saavani nuorena lapsia ja niin sain kuin sainkin :) Ja kiitollinen olen joka päivä noista kahdesta pallukasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jokaisen oma valinta haluaako nuorena vai vähän vanhempana lapsia. Itse kans aina ollut toiveena tulla nuorena äidiksi ja uskon, että kahden pienen lapsen kanssa jaksaa enemmän nuorena kuin vaikka 10 vuoden päästä:) enkä päivääkään kadu<3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016