tiistai 23. helmikuuta 2016

30. RASKAUSVIIKKO

Eilen jo tuli täyteen 29+0, hui kun ihan kamala kirjottaakkin tuo! Tai ei kamala, mutta niin jännittävää. Mä en ole tässä raskaudessa pysynyt yhtään mukana muutenkaan. Viikot vaan vierii vauhdilla eteenpäin. Tässähän meinaa tulla ihan kiire. Onneksi meillä on lähes kaikki hankinnat tehty, vaikka niitäkin tuntui olevan puolet vähemmän mitä Eevin odotusaikana. Vielä pitäisi jotakin ostoksia käydä tekemässä, suurin taitaa olla sisarusvaunuihin vaunukoppa, mutta sekin on tiedossa mistä haetaan ja millainen, niin ei tarvii kun mennä ja maksaa.
Tosiaan kehto saadaan mun äidin tyköä muutamaksi ekaksi kuukaudeksi, niin ei vie kauheesti tilaa täällä meidän huikean kokoisessa kaksiossa. Toki sitten pitää hankkia Eeville isojen tyttöjen sänky ja luovuttaa pinnasänky vauvalle. Vielä pitäisi tehdä oikein lista mitä puuttuu ja mitä on tarpeeksi.
Raskaus muuten on sujunut hyvin. Tuntuu, että enemmän on vaivoja, mutta ne vaivaavat kuitenkin vähemmän kuin esikoista odottaessa. Tarkoitan, että ensimmäisessä raskaudessa hätkähdin kaikkea pientäkin epämukavaa tunnetta tai kolotusta. Joitakin kertoja lähdettiin ihan synnärille katsomaan, että kaikki varmasti on hyvin. Nyt ei olla käyty ollenkaan. Ensimmäisessä olisi melkein saanut neuvolan numerokin olla pikavalinnoissa kun sinnekkin tuli soiteltua ja varmisteltua sitä sun tätä :D Nyt olen tainnut kerran soittaa neuvolaan, että saanko mennä infrapunasaunaan salilla, tsihih. 
Tässä on taas vertailua, vaikka kuvakulma on ihan eri. 29+1 molemmissa kuvissa, vasen ensimmäisestä ja oikea nyt. En tiedä miltä muista näyttää, mutta huh että on raskaampi olo nyt!

Nyt menee tosiaan ylimääräisiä pillereitäkin aamuisin kun hemoglobiini on matala ja sitten se närästys kiusasi. Mutta mikä onni, että on kehitetty sellasiakin apuja näihin vaivoihin. Mun elämäni helpottui suunnattomasti kun sai lopettaa Rennien mussuttamisen, eikä siltikään närästä. Sitten vielä tämä mun kovasti häpeilemä raskausdiabetes (joka ei edelleenkään ole oikeasti kamala asia, tiedän sen jo.).. Oon nyt pian pari viikkoa mittaillut 3x/vko ja kaikki arvot ovat olleet alle sen mitä saisi olla. Ylihuomenna torstaina on lääkäri ja katsotaan mikä on tuomio, joudunko jatkamaan mittailua kuinka usein. Mutta tosiaan, en pidä sitä enää niin kauheana mitä aluksi. Eikä tämä diabetesasia ole se mikä mulla ensimmäisenä on mielessä lääkäriin mennessä, vaan ihan yleinen vointi. Onko vauvalla kaikki hyvin ja onko asiat muuten niinkuin pitääkin.
Mulla on tämä viikko hiihtolomaa ja tarkoitus olisi ottaa kaikki ilo irti Eevin kanssa ja viettää aikaa yhdessä niin paljon kuin mahdollista. Toki jossakin välissä pitää saada tehdyksi koulutehtäviä, mutta siihen ei montaa päivää pyhitetä, ne kyllä kerkeää. Meille satoikin illalla kauheesti lunta, joten katsotaan onko aamulla mitään jäljellä jos päästäisi pulkkailemaan! Ihanaa lomaa lomalaisille ja ahkeraa viikkoa työläisille:)

8 kommenttia :

 1. Ihana masu! <3 mä en kestä tätä mun vauvakuumetta!! Oispa mullaki tollai masu jo :p

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla, että diabetesasiat on helpottanut. :) Tsemppiä loppuraskauteen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Kyllä huomas, kun vähän sai tsemppejä muilta, että ei se niin kamalaa oo ollenkaan! :)

   Poista
 3. Täällä ollaan liki päivälleen samoissa viikoissa ja radi riesana. Pitääpä itsekin kaivaa vanhoja odotuskuvia niin voi verrata mahan kokoa :) Vertaistsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tsempit sinnekkin! Ja ihanaa loppuraskautta, noita kuvia on välillä aika kiva vertailla :)

   Poista
 4. Ihana masu! :) Ja hyvä ettei ole kovasti vaivat vielä vaivanneet :D Itsellä on ainakin niin seesteinen kausi menossa että ihan kauhulla odotan koska selkävaivat alkaa. Olen aiempien lasten kohdalla jäänyt saikulle jo 25 viikolta :/ Nyt menosssa siis 22+4 :D Kauhulla odotan iskeekö säryt taas parin viikon sisään :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja, että tää kerta olis erilainen ja säryt jäis pois tai tulis ainaki vasta myöhemmässä vaiheessa!:) Mulla on kans välillä niin kova meno, että havahtuu siihen kun jostakin kohtaa kroppaa pistää ja sitte on vaan pakko vähän hidastaa :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016