maanantai 8. helmikuuta 2016

56 suuren suurta neliötä

Mitä tapahtuu kun isi on poissa koko viikonlopun ja lapsikin on päikkäreillä? Ottaako äiti mukavan asennon sohvalta ja rentoutuu? Ei ainakaan tämä äiti tehnyt niin, vaikka mukavampaa se olisi ehkä ollut. Tämä rupesi siivoamaan koko asuntoa lattiasta kattoon. Mutta silloin kun isi on poissa, niin parasta on se, että koko asunto pysyy siistinä edes vähän kauemmin kuin pienen hetken. Eevi tietysti heittelee kaikki lelut mennen tullen heti kun tulee tilaisuus, mutta kukaan ei jätä niitä likaisia astioita tiskipöydälle odottamaan huomista (jota ei koskaan tule) ja ne likaiset sukat eivät jää odottamaan pyykkikorin päälle, josko joku joskus nostaisi sen kannen ja laittaisi ne sinne minne ne kuuluvat..
Tältä näyttää meidän eteinen kun joku (lue: äiti) on siivonnut monta tuntia. Ei yhtään kaappitilaa, joten on pitänyt itse ostaa noita Ikean kenkälaatikoita, joista löytyy paljon muutakin kuin vain kenkiä. Muutenkin aika kapea käytävä, joka muuttuu vielä kapeammaksi kun vaunuja säilytetään tuolla ovella, mutta hyvin mahtuu kuitenkin kulkemaan. Välillä tuo eteinen näyttää kauhean tyhjältä valkoisine seinineen, mutta aina kun sovittelen sinne jotakin, tulee siitä ahdistavan täyden näköinen. 
Ja seuraavassa kuvassa onkin meidän pikkuruinen keittiö ja kuinka ihanalta se näyttääkään, kun ei pöydät notku turhaa tavaraa!
Siellä melkeinpä viihtyi, vaikka ahdasta onkin. Tuntuu, että mitä vain huonetta meillä on mahdollista kuvailla sanalla pikkuruinen. Jokaiseen huoneeseen voisi lisätä neliön tai pari ja täyttää se kaappitilalla. Meidän piti muuttaessa luopua aika monesta astiasta, jotta saatiin kaikki sopimaan. Samoin kuiva-aineita ei voi olla kerralla liikaa, jotta kaikki mahtuisi. Kaakelitkin vaihtaisin jos mahdollista.
Olohuoneessa sitten onkin jopa tilaa olla! Eevin lelulaatikotkin mahtuu sinne ilman mitään ongelmia ja lasitiili-ikkuna tuo paljon valoa huoneeseen. Mä olen aina ennen ollut musta-harmaa-valkoinen-tyyppi, mutta kun ostettiin tuo Ikean TROFAST-säilytysjärjestelmä vaaleanpunaisilla laatikoilla, oli pakko lisätä sitä väriä vähän muuallekkin. Olohuone on mun toinen lempparihuone meidän asunnossa, vaikka tämäkin tuntuu välillä ahtaalta. Toisaalta kun otin kuvia, mietin, että onko meillä näin tyhjää? Kuvissa olkkari näyttää näyttää siis hieman isommalta ja tyhjemmältä, mitä mielestäni se todellisuudessa on.

Viimeisenä makuuhuone, jossa myöskin huonosti säilytystilaa. Tässä myöskin suuri apu tullut Ikeasta. Makkari on varmaan kaikista eniten lempparihuone, vaikka sekin alkanut kyllästyttää. Mä oon muuttanut 18-vuotissyntymäpäiväni jälkeen niiiiiin monta kertaa, että en tiedä rupeeko mua vaan jossakin vaiheessa tylsistyttämään kaikki vanha. Kuinkahan voin ikinä ostaa omaa taloa, kun aina alkaa kaipaamaan uutta? Tosin omassa olisi enemmän mahdollisuuksia tehdä asioille jotakin, eikä heti tarvisi etsiä uutta asuntoa. Katsotaan minkälaisia järjestelyjä keksitään kun neliöt valtaa neljäs asukas.. Kyllähän tämä nyt vielä menee. Sijainti on ihan bueno, siinä mielessä ettei autoa tarvi kun suuremmissa kauppareissuissa ja jos lähtee jossakin pidemmällä käymään, mun koulumatkakin kestää kävellen noin 6 minuttia. Talo on hiljainen ja naapurit tervehtii ja vaikka ollaan ihan keskustassa, niin silti sisäpiha on rauhallinen alue. Ei siis sen suurempia valituksenaiheita, vaikka niitä tässä nyt muutama kerkesikin tulemaan.
Hyvää alkanutta viikkoa kaikille, mä suuntaan nokkani aamutuimaan kohti sokerirasitustestiä ja katotaan kuinka kamala olo mulla on, kun on joutunut olemaan 12h ilman ruokaa.

10 kommenttia :

 1. hei eksyinpäs tänne ekaa kertaa kun otsikko oli kuin omasta blogistani! me asuttiin vielä puolivuotta sitten 56m2 kaksiossa! heinäkuussa tosin muutettiin 65m2 kaksioon. ja huomasin pari muutakin yhteistä asiaa: Meidän Tuhina neiti syntyi 07/14 ja nyt kasvatellaan mahaa, laskettu aika 07/16. Tänne täytyy eksyä uudestaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä onkin monta yhdistävää tekijää! Tervetuloa eksymään uudelleen:) mä käynkin kurkkamassa sun blogia kun ollaan näin samoissa tilanteissa!:)

   Poista
 2. Mun mielestä teillä on kaunis koti <3
  Nuo olkkarin ikkunat on i h a n a t !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos <3
   Tuo kyllä ihan mielettömästi valoa nää ikkunat, muuten vähän ahtaanoloiseen asuntoon!:)

   Poista
 3. Ihanan näköistä! Meillä on avokeittiö ja tavaraa kamalasti, niin en enää kauheasti tykkää tästä vaikka olisi kuinka siistiä. Tykkään juuri tuollaisesta yksinkertaisesta ja ei-niin-täyteen ahdetusta sisustuksesta :) mulla on sama ongelma ton kyllästymisen kanssa. Olen seitsemän vuoden aikana muuttanut sen seitsemän kertaa, niin olen kanssa miettinyt että miten ikinä voin asua omistusasunnossa kun siitä on päästävä heti vuoden päästä pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Mua alkaa aina jotenki ahdistamaan semmonen tavaranpaljous.. Aina löytyy kaupasta jotakin ihanaa, joka on pakko saada, mutta sitte huomaa kotona, ettei ookkaan enää paikkoja niille uusille tavaroille tai on pakko myydä tai antaa pois vanhoja :D meillä on kans ollu melkei joka vuosi muutto ja mä vihaan sitä, vaikka aina kiva päästä uuteen kotiin :D

   Poista
  2. Viha-rakkaussuhde muuttoon :D Mulla kun on täysin vapaat kädet Olivian huoneen suhteen, niin kaupasta lähtee mukaan aina jotain söpöjä pinkkejä koreja sun muita koriste-esineitä millä ei todellisuudessa tee yhtään mitään ja sitte se huone tulvii niitä :D

   Poista
  3. Niin totta! :D Aina vaan "kyllä me tarvitaan näitä" :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016