keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Mitä kaikkea osaan jo 1-vuotiaana

Eevi on nyt 1v 1kk ja pari viikkoa päälle. Ja kuinka hurjan paljon niin pieni on voinutkaan oppia ensimmäisen elinvuotensa aikana. Lähes joka päivä huomaa jotakin pieniä uusia asioita. Tosiaan pari viikkoa ennen 1-vuotissynttäreitä lähti neiti kävelemään ja se tapahtui äkkiä, horjuminen meni ohi parissa päivässä ja jo viikon päästä kävely oli aika tukevaa, mutta vauhti on koko ajan koventunut. Melkein voi jo sanoa, että juostaan! Jopa paksu haalari päällä, kengät jalassa ja vieläpä lumessa, mennään hienosti eteenpäin.
Muutamana päivänä ollaan huomattu, että Eevi on löytänyt myös pakin ja lähtee välillä peruuttelemaan.
Sanoja on alkanut pikkuhiljaa tulemaan, äiti on tullut jo jonkin aikaa hyvin selkeästi. Sen lisäksi päivän aikana kuuluu haukku, kissa, nukke. Kenkiä ja kelloa, koitetaan myös kovasti sanoa, mutta ne jää vielä ekaan tavuun.
Eevi tietää kyllä monien sanojen ja asioiden tarkoituksia kun ne sanotaan ääneen. Vatsaa taputetaan kun kysytään, missä masu, nenä ja kielikin löytyy kysyttäessä.  Eevi tietää mikä on wc ja imuri, sekä osaa mennä keittiöön kun kysytään onko nälkä tai mennäänkö syömään.

Eevi osaa kasata palikoita päällekkäin, osaa tuoda ne "soivat lelut" aikuisen luokse jos ne eivät ole päällä. Likaiset vaatteet haetaan usein pyykkikorista, sukkia koitetaan laittaa jalkaan ja paidat/housut heitetään olan yli. Jos jostakin laatikosta löytää kengän tai saa revittyä haalarin, niin ne tuodaan äkkiä olkkariin, kova hinku siis ulos!
Eevi myös ilman muuta taputtaa, vilkuttaa, halaa ja tanssii. Äiti on vahingossa opettanut, (ei ehkä niin tarpeellisen taidon) murisemaan, hih. Se tapahtui ihan vahingossa kun Eevi itse piti murisemista muistuttavaa ääntä ja minä rupesin matkimaan, joten nyt siitä on tullutkin aika hauska juttu. 
Typyllä on nyt jo kymmenen hammasta läpi ja ne antaa hyvin pestä aamuin/illoin. Illalla kiltisti nukahdetaan omaan sänkyyn ja yleensä nukutaan koko yö. Varsinkin nyt kun viimeisin hammas on tullut läpi, niin uni on taas parantunut.
Maailman ihanin taaperoinen!

4 kommenttia :

 1. Ihana pikkunen. Täällä vielä odotetaan edes ekaa sanaa vaikka ikääkin on jo vähän enemmän, jospa se kohta... :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos:) meillä toi äiti ja haukku tulee ihan selkeesti, kissa tulee usein vaan puoliks ja nukkekin on kke.. Kyllä niitä pian sieltä rupee tulemaan:)

  VastaaPoista
 3. Voi että kun on söpö tyttö! :D Täällä myös neiti 10 kk odottelee rohkeutta lähteä liikenteeseen, seisominen ilman tukea sujuu jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) kyllä siitä sit kohta lähdetään eteenpäin;) mä käynkin vähän kurkkaamassa sun tyttöstä ja blogia!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016