keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

"Vanhana" autokouluun

Mun varmaan lähestulkoon kaikilla kavereilla on ajokortti tai siis kaikilla 18 täyttäneillä. Niitä tuntuu olevan ihan vaan muutama, jotka eivät syystä tai toisesta ole korttia hommanneet.
Mulla itsellä ei ole koskaan ollut edes mopokorttia.. Silloin 15-vuotiaana aioin sen hankkia ja luinkin kokeeseen, kävin jopa maksamassa sen, mutta en tiedä miksen ikinä käynyt sitä suorittamssa! Ei mulla olisi ollut kyllä varaa ostaa mitään mopoakaan, saati sitten bensoja siihen vehkeeseen. Hyvin silti pärjäsin pyörälläkin, enkä koe, että olisin ihan hirveästi jäänyt jostakin paitsi ilman mopoa.
Nyt kuitenki kohta jo 22-vuotiaana ja pian kahden lapsen äitinä sitä autokorttia alkaakin kaivata.. D:llä on ollut ajokortti 18-vuotiaasta saakka ja hän onkin aina kuskina toiminut. Hyvin harvoin olen silti kuullut valitusta, kun pitää mua johonkin kuskata, mutta välillä jos ollaan ajeltu pidempiä reissuja esim. Vaasaan, on D sanonut, kuinka mukavaa olisi välillä vaihtaa kuskia. Mulla on myös Vaasassa paljon ystäviä, joiden näkeminen jää usein vähälle kun mennään vaikka D:n äidin luo käymään, koska matkaan saa varata aina muutaman tunnin päivästä ja yleensä viivytään reissussa kaksi yötä. Yhdellä reissulla ehtii yhtä tai kahta ystävää käydä moikkaamassa, sillä haluaahan siinä hetkeksi istahtaa ja jutella, eikä vain vartin verran piipahtaa. Jos mulla vain olisi kortti, voisin silloin tällöin tehdä vaikka päiväreissun tai yhdenyönreissun lapsien kanssa ystävieni luo!
En tiedä hankinko nyt tähän loppuraskauteeni liikaa hommaa, mutta kävin tänään ilmoittamassa itseni autokouluun! Kyselin, kuinka pikaisesti on mahdollista käydä ensimmäinen vaihe, josta jo tietysti saa ajoluvan, eikä kuulemma ole mikään mahdottomuus saada sitä tässä kahdessa kuukaudessa. Harjoitteluvaihe pitää käydä 1-3kk inssistä, mutta siinä ei montaa tuntia ollut ja syventävällä vaiheella ei ollut mikään kiire, kunhan sen suorittaa kahden vuoden sisällä kortin saamisesta.
Mä olen itseasiassa lykännyt autokouluun menoa kahdesta syystä, toinen on ollut raha, mutta vielä suurempi syy on ollut uskallus. En tiedä mikä mua siinä niin pelottaa, mutta oon ihan kauhusta kankeana kun ajattelenkin ensimmäistä ajotuntia!! Mutta nyt on kuitenkin ensimmäinen askel otettu ja maanantaina toivottavasti reippain mielin astelen ensimmäiselle teoriatunnille. Tietysti tahti on nopea, jos aion kortin saada ennen synnytystä, mutta katselin loppukevään lukujärjestyksiäni ja huomasin, kuinka lyhyitä päiviä mulla on koulussa ja vapaapäiviä siellä sun täällä, joten saatan onnistuakkin. Mutta ajattelen kuitenkin realistisesti, mitä vaan voi vielä käydä, eikä sitä tiedä koska synnytys käynnistyykin, joten mennään päivä kerrallaan:)

4 kommenttia :

 1. Onnea ja tsemppiä autokoulun! :) Itse suoritin ajokortin heti 18 vuotiaana ja monta vuotta olin lähes riippuvainen autosta välimatkojen takia. Nykyään en enää tarvitse autoa, koska asutaan kaupungissa ja ollaankin luovuttu tällä hetkellä toisesta autosta. Kyllä se toki sellaista vapautta ja helppoutta tuo kun on kortti molemmilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon:) Me asutaan kans kaupungissa ja hyvin pääsee liikkumaan, mut tosiaan helpottais jos ei aina tarvis pyytää miestä kuskaamaan:) täytyy pitää peukkuja, että kerkeis parissa kuukaudessa ajamaan!

   Poista
 2. Ei paniikkia. Itse olen 20 ja en aio koskaan hankkia ajokorttia. Raha ja pelko sekä kaupungissa asuminen ja ekologisuus. P.S sulla on tosi hyvä blogi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuo pelko on kaikista pahin, katotaan kuinka pääsen siitä yli kun pitää hypätä rattiin! Ja kiitos kovasti:):)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016