sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Joko teidän vauva puhuu?

Eilen ja tänään poikettiin vapputorilla katsastamassa tunnelma. Eilen ostettiin Eeville vappupallo ja tänään poikettiin uudelleen, koska Eevi nukkui onnensa ohi, ihan kuten viime vappunakin Vaasan torilla. Käytiin myös mun pappan luona iltapäiväkahvilla ja viihdyttiinkin lähes pari tuntia. Mulla oli myös lauantain kunniaksi perusteellinen siivouspäivä ja illalla mulla oli alaselkä niin hellänä, etten oikeasti meinannut päästä sohvalta ylös ja vessassa käyminenkin oli täyttä tuskaa.
Viime vappu vs tämä vappu, 
samalla teemalla mennään :)

Tänään tosiaan pyörähdettiin uudelleen torilla, jonka jälkeen menin vielä Eevin kanssa leikkipuistoon ulkoilemaan kun oli niin ihana sää tai edelleenkin ilta-aurinko paistaa kauniisti. Meidän pihassa nurmikko jo vihertää ja puiston koivussa näkyi jo hiirenkorvat. Kesä tulee kovaa vauhtia, jeeee! Keinussa otettiin kovat vauhdit ja aina vähän väliä Eevin piti päästä ihmettelemään merkkiä, jossa kielletään koiranulkoilutus pihanurmikolla. Merkin viereen mennään ja taputellaan sitä, sekä samaan aikaan "öh öh öh". Eevi jo yhdessä vaiheessa hoki haukku, mutta se on jo ihan unohdettu sana. Samoin moni muukin. Enää sanotaan äiti tai vaan äi. En vielä ole kovin huolissani suppeasta sanavarastosta, koska meillä on taas aika hurjaa motorista kehitystä ja hyvin ymmärretään toisiamme ilman sanojakin, vaikka monesti olisikin helpompaa kun osaisi sanoin kertoa mikä harmittaa. Välillä asia tietysti mietityttää, mutta ainakaan neuvolassakaan ei olla huolissaan oltu, eikä asiaa ole kovin moni ihmetellytkään. Mikä nyt ei äitiä mietityttäisi, ainakaan tätä äitiä. Ehkä ne sanat tulevat sieltä sitten aikanaan, eikä meillä todellakaan hiljaista ole, vaikkei kauheasti selkeitä sanoja tule. Ja Eevi näyttää paljon asioita ja tietää, mitä mikäkin sana merkitsee, mutta mitäs sitä turhaan avata suutaan, kyllä sitä kerkeää.
Minkä ikäisinä teillä on alettu kunnolla juttelemaan?
Oletteko huomanneet, onko esim puhe tai liikkuminen kehittynyt selkeästi toista nopeampaa?
Lämmintä toukokuuta vain kaikille<3

4 kommenttia :

 1. Itse aloin kuulemma vasta puhumaan kunnolla kolmen vanhana,mut sitte ku opin puhumaan ei siitä meinannut ees taukoa tulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tässä mietinkin, että turha vielä huolestua. Saattaa tulla eteen päivä kun miettii, että "jos ihan pienen hetken jaksaisit olla hiljaa" :D

   Poista
 2. esikoinen ei sanonu vielä 1.5 vuotiaana ku muutaman sanan. 2 vuotiaana yhtäkkiä aloin kuuntelemaan, ku se jutteli lauseita. Nyt se melkein 3 veenä puhuu mitä vaan-laulaa, loruttelee yms.

  Siskonsa näyttää kulkevan samoin jalan jäljin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kun saatiin jalat alle niin lähdettiin heti juoksemaan, eli ehkä meillä käy sitte puheen kanssa samalla tavalla, että sitten ei olla hiljaa hetkeäkään :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016