keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Vaikeuksien kautta voittoon

Voihan onnellisuus sanon minä. Kaikkien sattumuksien ja kommelluksien jälkeen meitä on nyt neljä perheenjäsentä.  Isi, äiti, isosisko ja pikkuveli. Yksi ihana perhe. 
Tulen myöhemmin kirjoittamaan synnytyskertomuksen, mutta pieni tiivistelmä on kuitenkin paikallaan.. 
Siispä viime torstaina 5.5 illalla sain kokea lapsivedenmenon. Siitä rauhassa köröteltiin synnärille ja ihan pienen odottelun (noin 21 tunnin) jälkeen meille syntyi ihanaakin ihanempi poikalapsi. Poju oli ihan miehen kokoinen jössikkä, reilu neljä kiloa.
Jotta jo pelkästään pitkä synnytys ei olisi ollut tarpeeksi rankka, alkoi mulla lauantaina aivan järkyttävä päänsärky. Myös niskat olivat aivan jäykät, että ajattelin oireiden johtuvan ponnistusvaiheen jännityksestä ja huonosta imetysasennosta. Sinnittelin kivun kanssa ja maanantaina päästiin vauvan kanssa kotiin. Valitettavasti meidän kotiutuminen jäi kovin lyhyeksi, kun mun päänsärky vain yltyi ja oli pakko lähteä päivystykseen. Mut pumpattiin vain täyteen lääkkeitä ja laitettiin kotiin nukkumaan. Viimeinen lääke oli sellainen jonka piti "viedä taju pois", mutta kyseistä lupausta ei koskaan täytetty ja neljän jälkeen aamuyöstä itkin kovaa kipua, enkä ollut nukkunut sekuntiakaan. Viideltä aamulla äiti kiikutti mut ja vauvan taas päivystykseen. Saan taas kiittää mun äitiä ja mummia, jotka olivat mun ja vauvan kanssa päivystyksessä tunteja, välillä vaihtoivat vuoroja kun äiti meni töihin! En tiedä kuinka olisin selvinnyt yksin niissä kivuissa. Kaiken maailman pääkuvaukset läpikäytyinä päädyttiin tekemään toimenpide: veripaikka. Tämäkin oli kovan väännön takana, koska mun oireet eivät olleet tarpeeksi selkeitä. Eli siis kaiken takana oli perjantaina saatu epiduraalipuudutus, josta oli jäänyt tihkumaan aivo-selkäydinnestettä?, joka aiheutti aivan tajutonta pääkipua pystyasennossa. Eilen iltapäivä kahdelta pääsin toimenpiteeseen ja kolmelta mun neljän päivän päänsärky oli poissa kuin taikaiskusta! Voitte kuvitella sitä tunnetta kun nousin sängystä ylös ja mihinkään ei sattunut. Teki oikeasti mieli itkeä. Jäätiin vielä yöksi tarkkailuun ja aamulla päästiin kotiin.
Voi kuinka onnellinen mä olenkaan. Pääsen vihdoin nauttimaan mun kahdesta lapsesta. Mulla on ollut Eeviäkin kamala ikävä ja raukka rakas on ollut ihan sekaisin, kun äiti ramppaa kodin ja sairaalan väliä, eikä tiedä koska taas äiti lähtee. Muutenkin pikkuveljeen tutustuminen on ihan kesken ja sitten tulee kaikkea ylimääräistä häsläystä. Mutta nyt me olemme kaikki yhdessä kotona vihdoinkin ja tästä on hyvä jatkaa
Mun maailman rakkaimmat lapset

14 kommenttia :

 1. Musta oikeesti tuntuu että usein päivystyksessä jos ei osaa ite vaatimalla vaatia tutkimuksia niin niiden vastaus on aina vahvat särkylääkkeet! :/
  Mutta hyvä että teillä on nyt kaikki hyvin ja pääsette nauttimaan arjesta uuden tulokkaan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi vielä niin, että sairaanhoitaja-äitini kysyi lääkäriltä, voisiko pääkipu johtua tästä epiduraalihässäkästä... jolloin lääkäri oli siis sitä mieltä, että ei todellakaan! Olisin kyllä halunnut nähdä kyseisen lääkärin vielä diagnoosin varmistuttua.
   Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin ja nyt päästään nauttimaan ja opettelemaan :)

   Poista
 2. Huhhuh, kuulostipas hurjalta tuo sinun pääkipu! Onneksi syy selvisi ja pääsit kivusta eroon. :) Onnellisia päiviä pienen jätkänpätkän kanssa koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti!:) Päivien kivun jälkeen osaa taas arvostaa sitä tavallista arkea, kun mihinkään ei satu. Siinä kerkesi jo ajattelemaan, että eikö tää oikeesti lopu ikinä.. Onneksi saatiin onnellinen loppu:)

   Poista
 3. Itse pelännyt aina spinaalin jälkeen, ettei vaan iske se kaamea päänsärky joka on kuulemma yhtä tuskaa. Onneksi olen selvinnyt vain normaalilla päänsäryllä. Todella ikävää että jouduit tuon kokemaan, mutta onneksi sait sen veripaikan joka myös auttoi.
  Ihanat pienet siellä ja oikein ihanaa uutta arkea sinne.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ollut ikinä kuullutkaan tämmösestä tapauksesta, enkä siks osannut mitään epäilläkkään! Mutta onneks viimein huomattiin ja saatiin hoidettua.
   Kiitos paljon<3

   Poista
 4. Ihanaa että olette nyt kotona ja kivut poissa <3 :) Onneksi pääkipuun löytyi helpotus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Nyt pystyy kinnolla keskittymään molempiin lapsiin kun ei tarvi kärsiä säryistä! <3

   Poista
 5. Huh onneks nyt kaikki hyvin :) ihanaa vauvaan tutustumista teille :)

  VastaaPoista
 6. Uskotko jos sanon, että mua vaivasi kans pirullinen päänsärky synnytyksen jälkeen. Epäiltiin ihan samaa vaivaa ja puhuttiin veripaikasta, mutta koska särky laantui aina illaksi, oli se sittenkin jotain muuta. Noin viikon verran kesti aina aamupäivät :/ Onneksi se on nyt pois ja hyvä kun sinäkin sait avun!

  Missähän välissä sitä ehtisi itsekin taas bloggaamaan. Olet reipas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan käsittämätöntä se kipu, viikko tuntuu jo hurjalta! Mulla kipu siirty niskaan/hartioihin makuulle mennessä niin se ei sopinut oireisiin, siksi mäkin jouduin odottamaan hoitoa.
   Bloggausvälit on nyt huomattavasti pidentyneet, ainakin nyt alussa, mutta yritän sinnikkäästi jatkaa :)

   Poista
 7. Paljon onnea! Nauti tuosta ihanasta vauva-ajasta <3 Onneksi kivut saatiin loppumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt ollaan vihdoin päästy nauttimaan tästä kaikesta<3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016