torstai 30. kesäkuuta 2016

Asiat, joista ei puhuta

Ärtymys, kiukku, nollastasataankiihtymys. Viime aikoina olen huomannut itsessäni kyseisiä asioita. En koe olevani erityisen väsynyt, saan nukuttua lähes koko yön. Nooa nukkuu yön yhdellä heräämisellä ja Eevi tosin nousee kukon laulun aikaan. Ehkä kuitenkin olen pikkuhiljaa väsyttämässä itseäni. Puhuin t ä ä l l ä, siivoushulluudestani ja nyt, kuten jo silloin pohdin, se alkaa viedä mehuja minusta. Kun ikuiseen siisteyden tavoitteluun lisätään oman ajan puuttuminen, miehen valittaminen ja lapsen tyytymättömyys johonkin asiaan, on soppa valmis. Voin hyvällä omallatunnolla sanoa, että pystyn hallitsemaan ärtymykseni kun Eevi yrittää potkia Nooaa tai leikkiä nukella tämän kasvojen päällä tai kun Nooalla tuntuu olevan koko ajan nälkä. Tiedän, että kumpikaan ei tee näitä tahallaan, mutta kun olet koko päivän kieltänyt ja niellyt kiukkusi ja mies tulee kotiin "pääsisinköhän mä tänään ajoissa salille", on kuulkaas h*lvetti irti. No empä tiiä p*rkele, yritäppä kuule ni mä koitan syödä aamupalaa kun kello on neljä!! Okei se nyt oli vähän liioteltua, kyllä mä kerkeän aamupalan syömään aamulla, koska se on joka aamu jääkaapissa valmiina. Eli D tekee myös paljon hyvää täällä, mutta valitettavasti hän on myös se, joka saa minun vihat päällensä.
Välillä minun on ollut oikeasti vaikea tunnistaa omaa itseäni näiden tunteiden sekamelskasta. Olen tullut todella vihaiseksi. Kuten jo sanoin, D saa tuntea nahoissaan kun mammalla kiehuu, mutta niin saa myös meidän huonekalutkin.. Vaikka itse löisin oman varpaani ruokapöytään, niin kiroan kyseisen pöydän ja sen muutaman sekunin ajan mietin ihan tosissani, että nyt tuo pöytä lentää parvekkeelta ja ihan totta näen jo mielessäni kuinka se teen. Meidän on vaikea edetä asioissa, koska D väittää ymmärtävänsä, mutta mitään ei silti tapahdu. Okei pikkuhiljaa, pääsin eilen lähtemään yksin siskoni kanssa syömään, viivyin reilun tunnin. Pienin askelin, toooodella pienin askelin.
Tänään mulla on lääkäri ja ajattelin ottaa kyseiset tunteet puheeksi. Aluksi ajattelin, edelleen hieman, että olisin jotenkin epäonnistunut lasten hoidossa jos tarvitsen ulkopuolisen keskusteluapua. Itseppähän olet lapset päättänyt tehdä niin pienellä ikäerolla, joten selviä siitä myös. Avauduin eilen äidilleni pahasta olostani ja hän sai minut ymmärtämään, että on viisautta ottaa asiat esille. Ja olihan se nyt ihan selvä. Sillä siksi minä olin niin ajatellut tehdäkkin, ennen kuin oikeasti palan loppuun. Mun on aina ollut vaikea pyytää apua. Ihan viimeiseen asti hymy kasvoilla ihan hyvää. Nuoruusvuosien ongelmien jälkeen mummini sanoi mulle kauan aikaa, kerro sitten mitä sulle oikeasti kuuluu, ihan hyvää ei käy vastaukseksi. Olen aikaisemminkin jättänyt pyytämättä apua, vaikka sitä olisin tarvinnut ja asiat eivät ole koskaan päättyneet hyvin. Nyt teen toisin. Minä rakastan lapsiani, siksi en halua heidän äidinkään kärsivän. Minä rakastan myös miestäni, enkä halua parisuhteemme kuivuvan kasaan. Enää ei ole kyse vain minun hyvinvoinnistani, nyt olen äiti ja puoliso.

6 kommenttia :

 1. Siis mulla on välillä ihan sama homma, että tekis mieli vaikka heittää se puhelin ihan täysiä mäkeen kun joku tai kaikki vaan ärsyttää! Joskus en edes tiedä mikä ärsyttää. Mä luulen että pelkkä ulkopuoliselle puhuminenkin auttaa jo oloon, toivottavasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli hormoonien piikkiin kun sulla on samanlaisia kiukkuja! Mun olo helpottui jo pelkästään kun puhuin omalle äidille. Tuntui paljon paremmalta kun sai kaikki pois omilta harteilta. Kyllä ehdottomasti kannattaa puhua<3

   Poista
 2. Tsemppiä, aina ei ole helppoa! <3
  Mutta hyvä että otat puheeksi asiat :)

  VastaaPoista
 3. Todella hienoa että kirjoitat tästä aiheesta!
  Ja hienoa, että uskallat puhua asioista muiden kanssa.

  Tsempit ja voimahalit <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3
   Ihan liian helposti leimataan ihmisiä ja siksi varmaan monen onkin niin vaikea pyytää apua!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016