maanantai 6. kesäkuuta 2016

Vauva 1kk

Me ollaan nyt oltu jo kuukauden verran nelihenkinen perhe ja elämä alkaa vihdoin tasoittua. Kovin vaikeaa tai mitenkään superraskasta meillä ei ole missään vaiheessa ollut, jollei oteta mun hormooneja huomioon. Raskausaikana suutuin helposti ja sain pieniä raivareita milloin mistäkin, nyt olen ollut siinä mielessä rauhallinen, mutta nyt pahoitan mieleni vähän joka asiasta. Todellisuudessa kai tiedän, ettei D tarkoita mitään pahaa, mutta kai nyt silti saa vähän loukkaantua. D saisi silti oikeasti miettiä kuinka itseään ilmaisee, sillä välillä hän oikeasti töksäyttää asiansa vähän tökerösti, vaikka ei sitä tarkoitakkaan, kai sekin johtuu osittain siitä pohjalaisuudesta, pieni juntti kun hänessä edelleen asustaa, kaikella rakkaudella rakkaani. Eräänä päivänä minä kyllä niin mieleni pahoitin, eikä syy silloin ollut D:ssä, kokonaan. Vauva suttasi lakanat vaipanvaihdon aikana ja päätin pestä vain lakanan ja pussilakanan, sillä illalla ne olisivat tulleet jo kuivausrummusta. No mutta pussilakana olikin jäänyt toisesta päästä kosteaksi ja se piti jättää kuivumaan. Tällöin D kehtasi ehdottaa, että otetaan kaapista toinen, jolloin olisin joutunut nukkumaan eriparia olevalla tyynyliinalla ja pussilakanalla(!!!!!!) ja sehän ei tietenkään käynyt päinsä. Ei vaan pysty, ahdistaa ihan kamalasti ja pienet itkut tähän väliin. D oli ymmällään.
Pikku-ukko on ollut tähän astisen elämänsä ajan hyvin helppo tapaus, mitä nyt tissi maistuisi koko ajan, tästä olenkin tainnut muutamaan otteeseen mainita. En ihan totta muistanut, että nämä pienet ihmiset voivat syödä niiii-in paljon! Poika seurailee kovasti katsellaan ja kuuntelee kun höpötän hölmöjä juttujani. En myöskään muistanut, kuinka oudolta aluksi tuntui jutella pienelle vauvalle, jolta ei kauheasti heru mitään vastakaikua. Hän kasvaa kovaa vauhtia, neuvola meillä on vasta ensi viikolla, joten mittoja tulossa vasta silloin. Vatsaa vauvalla on välillä vääntänyt, mutta pelkkä sylikin on ollut suuri apu. Eeville annettiin vauvana Kuplastoppia (Cuplaton) masuvaivoihin parin viikon ajan ja joskus sen jälkeen epäsäännöllisesti.
Vauva nukkuu yöt, toistaiseksi, kuin unelma. Illalla 22-23 aikaan nukahdettuaan seuraava herätys on 2.00-4.00 ja siitä seuraava aikaisin aamulla. Eli unesta ei pitäisi olla puutetta, kun äiti vain malttaisi mennä heti nukkumaan kun mahdollisuus tulee.
Mietin täällä, että kuinka rakkauden määrä kahta lasta kohtaan jakautuu ja kuinka jopa kipeältä tuntuu rakastaa jotakin niin kovasti. Rakkaus toista lasta kohtaan roihahti sillä syntymän hetkellä, kuten ajattelinkin, vaikka toki tietyllä tapaa rakastin häntä jo ennen syntymää. Olen edelleen sitä mieltä, että ihan raastaa sydämestä, tuntea niin voimakkaita tunteita omia lapsia kohtaan. Sitä ei pysty edes sanoilla kirjoittamaan, eikä sanomaan kuinka suurista tunteista puhutaan, kun jonkun takia tekisi ihan oikeasti mitä vain. Tätäkin asiaa miettiessä pitää muutama kyynel tirauttaa.
Mutta me jatkamme arkea nelihenkisenä perheenä ja minä nautin jokaisesta hetkestä näiden rakkaiden kanssa, vaikka välillä väsyttäisikin. Ja ristiäisiähän meillä vietetään melko pian, 18.6, jolloin meidän vauva ei olekkaan enää pelkkä vauva, poika tai pikku-ukko, kauan silti varmasti joku noistakin vaihtoehdoista..

10 kommenttia :

 1. Suloinen pieni vesseli. Kyllä kai sitä itselläkin mieliala vaihteli, kyllä se siitä tasoittuu.
  Osallistu kastehelmiarvontaan mun blogissa.
  Oikein ihanaa kesän alkua sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Käyn osallistumassa.
   Hyvää kesää myös sinulle :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, niin hän kyllä on<3 ja ihan mielettömän monia ilmeitä!

   Poista
 3. No voihan pussilakanat :D mua ärsyttää lakanoita viikatessa, jos ne jää vähänkin ryppyyn. Sit suutun miehelle. Ollaan me naiset kyllä ihania ♡ mutta vielä ihanampi on tuo poikkeli! Meidän neidillä tänään tuplasti ikää kuin teidän hurmurilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut tottakai miehelle voi suuttua, lähes mistä vaan syystä! :D kiitos<3 pikkunen teidän typykin on ja ihana:)

   Poista
 4. Voi miten suloinen pieni <3 ei auta yhtään tähän orastavaan vauvakuumeeseen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 nää on kyllä petollisia postauksia kun saattaa ihan yllättäen tartuttaa pienen kuumeen;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016