lauantai 23. heinäkuuta 2016

Heihei tuteille, pikkuhiljaa

Eevi on nyt 1v7kk ja ollaan hissukseen vähennetty tuttimäärää kotona, vaikka toki Nooa pitää huolen, ettei ne talosta lopu kokonaan. Vähän ennen Nooan syntymää aloiteltiin jo tutittomia päiviä, eli periaatteessa tutti oli saatavilla vain uniaikaan. Noh, kuinkas sitten kävikään, kun se pikkuveli syntyi ja elämä menikin ihan päälaelleen.. Eevi oli välillä niin mustasukkainen, että äiti luovutti. 

Ole hyvä, tässä tutti, ota vaan. No mutta älä rakas vie vauvan tuttia, missäs Eevin tutti luuraa? No täällähän se!

Hupsista. Mutta nyt me alotettiin uudelleen puhtaalta pöydältä kun tilanne kaksiossa on rauhottunut. Eeville jäi enää yksi yötutti, jonka saa illalla samalla kun mennään sänkyyn ja aamulla hän saa heittää tutin itse sänkyyn. Toinen tutti on hoitolaukussa, sillä usein mennään päiväuniaikaan ulos vaunuttelemaan ja silloin se on helppo kaivaa sieltä. Tarkoituksena on kuitenkin vaihe kaksi, eli myös päikkäritutti jäisi pois.
Näillä eväillä ollaan nyt menty pari päivää, eikä se tunnu kovin haittaavan, paitsi sillon kun tutti osuu silmään.. Kuten tänään. Eevi huomasi tutin lojuvan sängyssään ja sai napattua sen pinnojen välistä. Selitettiin, että laitetaan tutti takaisin sänkyyn ja illalla sen saa sitten taas. Hetken hölmistynyt ilme ja tuttiasia unohtui, huh mikä moka. Tutti peiton alle piiloon.
En usko, että tämä vähentäisi Nooan tuttien varastelua, koska luulen sen vain johtuvan siitä, että koskamävoin ja useimmiten sitä ei edes laiteta suuhun, vaan sen kanssa lähdetään karkuun. Katsotaan kuinka pitkälle päästään tällä kertaa ja että pysyykö äiti tarpeeksi tiukkana. Tuttiasian etenemisestä siis tulossa varmasti myöhemmin lisää.

4 kommenttia :

 1. Mun korvaan kuulostaa tosi hyvältä! :) meidän neiti ei ite oikein koskaan oo tuttia syönyt ja kun 1v oli mittarissa tutit laitettiin kokonaan pois. Nyt kun vauvaa varten on niitä keitelty niin kas kummaa neiti joka ei ikinä syönyt tuttia onkin yks kaks tuttisuu. :D saas nähdä tuleeko vauvasta tuttivauva ja mites tuo taapero :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meillä alkoilin tuo "kakkosvaihe" vähän suunniteltua nopeempaa kun unohtui se tutti yks päivä kotiin kun oltiin mummulassa, mutta hyvin siitäkin selvittiin! Juu meillä napataan tutti vähän väliä pikkuveljen suusta ja äkkiä karkuun :D luulisi, että jossakin vaiheessa loppuu kiinnostus niitä kohtaa :D

   Poista
 2. Meillä Oliver ei ole koskaan syönyt tuttia ja sitä harmittelin kun Oliver oli muutaman kk ikäinen ja tissi toimi ns tuttina, mutta nyt kun Oliver on 1v9kk niin ei ole koskaan ollut tutin vieroittamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tutti on helppo tässä vauvavaiheessa kun sillä pystyy pari minuttia huijaamaan ja nukutuksessaki toimii hyvin. Mut sitte on tää vierrotus.. mikä tosin toistaseks on alkanu hyvin, mut ei pidä toivoo liikoja, varsinkin siinä vaiheessa saattaa mieli muuttua kun pitäis illalla jättää tutti antamatta😅

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016