keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Nooa 2kk

Meidän rakas vauva onkin tänään jo täydet 2 kuukautta. Käytiin reilu viikko sitten jo neuvolassa kun mulla oli jälkitarkastus, niin oli helpompi hoitaa molemmat samalla kertaa. Herra kyllä kasvaa sellaista vauhtia, ettei itse pysy perässä, varsinkin pituudessa.
Herran mitat, suluissa syntymämitat:
Pituus 60,5cm (52cm)
Paino 5890g (4184g)
Veikkaisin kyllä, että kuusi kiloa on mennyt rikki kuluneen viikon aikana. Hetken aikaa kun kanniskelee poikaa sylissä, saa kunnon hauistreenin. Ja pituuskasvussa oli taas tullut iso pyrähdys ja sen kanssa mennäänkin +käyrillä kun taas siskon pituuskasvun kanssa oltiin vauvana vähän miinuksen puolella. Eiköhän se pituuskasvu jossakin vaiheessa hidastu, ei olla D:n kanssa kumpikaan ihan mitään hujoppeja, kääpiöitä ennemmin. Paino tulee hienosti perässä keskikäyrää, vaikka vähän jännäsin kun pituutta tulee niin runsaasti. Mutta ilmeisesti maito riittää hyvin. Olen aikaisemminkin kirjoittanut, että Eevin ollessa vauva, kaikenmaailman neuvolakäyrät jännittivät minua. Kuvittelin, että siinä keskellä kuuluu olla, mutta olen sittemmin tajunnut etteivät ne merkitse mitään. Jokainen kasvaa omaa tahtiaan ja tietysti ne antavat suuntaa jos jokin olisi kovasti pielessä. Mutta enää en stressaa niistä.
Viime viikolla saatiin myös ensimmäinen rotarokote. Eevin vatsa oireili vauvana hieman, mutta tätä pikkuherraa ei vaivannut senkään vertaa. Hän olisi myös ottanut rokotetta varmaan toisenkin satsin perään kun niin hienosti upposi. 
Nooa on viimeisten parin viikon aikana oppinut kunnolla hymyilemään ja väläytteleekin hurmaavaa hymyään usein, varsinkin juuri syöneenä ja tottakai aina kun vaihdetaan vaippaa ja pääsee olemaan nakupellenä. Joinakin päivinä, harvempina enää, hän nukkuu ja torkkuu paljon, mutta useimpina hän jaksaa olla monta tuntia virkeänä. Yöt meillä menee edelleenkin oikein kivasti. Nooa nukahtaa yleensä 20-22 välissä ja ensimmäinen herätys on vaihtelevasti 2-5 välillä. Seuraava syöttö onkin vasta aamusella. Oikea unelma. Mutta eihän tässä uskalla enempää lapsia tehdäkkään, kun molemmat ovat olleet niin helppoja vauvoja, vaikkei tästä voi vielä niin sanoa kun näin vähän aikaa vasta mennyt, mutta kenelle käy niin hyvä tuuri, että kolmaskin on vain yhtä aurinkoa, ainakin yleensä.
Mutta sitten iskeekin se odotettu uhmaikä, kuten meillä kun 1,5v tinttaliisa huutaa sängyssään kun äidin pirulainen yrittää kohta toista tuntia saada päiväunille. Vai odottaisko mielummin vielä pari tuntia kun prinsessa on jo niin väsynyt ettei sitä kiukkua kuuntele kukaan ja sillon se nukahtaminen onkin jo täysin mahdotonta, koska en haluu.

10 kommenttia :

 1. Hui, ompas aika mennyt hujauksessa ja siis kuinka ihana pieni hurmuri siellä asustaakaan.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan käsittämätöntä kuinka nopeesti aika menee! Mutta hurmaava hän on<3

   Poista
 2. Suloinen hymypoika. <3 Ihana kuva teistä kolmesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän on<3 näitä kimppakuvia onkin aika harvassa kun neiti on vähän "en malta pysyä paikoillani" sorttia :) Veljeä jaksaa silti aina hetken silitellä:)

   Poista
 3. Ihana kaksikuinen siellä. <3

  Meilläkin esikoinen nukkui yöt hyvin, tilaan samaa tältä kuopukselta! En kyllä usko, että niin hyvä tuuri voisi oikeasti käydä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Meillä tilaus onnistui toisen kerran (toistaseksi), mutta tuskimpa kolmannen kans enää jos sellanen on joskus tullakseen:D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016