tiistai 16. elokuuta 2016

Äitiäkin joskus väsyttää

Monesti arkena olen miettinyt, että olisipa jo viikonloppu, kun D ei mene töihin ja mä saan nukkua normaalia pidempää. Nyt kuitenkin sunnuntaina mietin, alkaisipa normaali arki taas. Viimeisimpinä viikonloppuina on ollut hirveästi menoa ja meininkiä, että normaali arki tuntui jopa houkuttelevalta. Nyt perjantaina oli ystävän tuparit, lauantaina oltiin pappala-reissussa, josta kirjoitin eilen. Edellisviikonloppuna piipahdin Porisperessä, sitä edellisenä oltiin D:n äidin luona ja markkinoilla, jota ennen oli jazzeilua. Kyllä tässä on ollut taas kaikennäköisiä kissanristiäisiä. Ja nytkin saa kaiken aikaa pakkailla ja miettiä tulevaa muuttoa.

Ei ihme, että äidillä on jäänyt säärikarvat ajamatta ja tukkaa ei jaksakkaan pestä edes jokatoinen päivä. Tänä aamuna taapero tökki mut hereille, otin hänet toiseen kainaloon, ojensin puhelimesta Teletapit ja suljin silmäni vielä hetkeksi. Ei pieni lapsi tarvitse puhelimia, ipadeja tai muita tämän päivän vempaimia, ajattelin, mutta ai että kun viisi minuttia lisää aamu-uniin tekee hyvää! Tai niin ainakin kuvittelen.
Sunnuntaina ei jaksettu tehdä ruokaa valmiiksi eiliselle rankan reissun jälkeen, mutta tottahan se kostautui heti aamupäivällä kun edelleen oli veto poissa. Nooalla oli eilen harmituspäivä ja Eevi päätti sutata meidän olkkarinmaton käyttökelvottomaksi. Minä yhdellä kädellä väänsin pikaisesti kanakastiketta samalla kun hyssyttelin Nooaa Manducassa. Tästäkin selvittiin ja sen jälkeen mentiin yhdessä päikkäreille.
Mä välillä silmät ristissä vietän sitä kuuluisaa omaa aikaa yömyöhään kun kaikki muut nukkuvat, mutta pitää sanoa, että nyt olen muutamana iltana luovuttanut ennen yhtätoista. Mitä hyötyä siitä omasta ajasta on, jos sen jälkeen on vain entistä väsyneempi? Jossakin vaiheessa sitä alkaa arvostaa enemmän pitkiä yöunia, kuin sitä hiljaista, yksinäistä hetkeä keskellä yötä..

4 kommenttia :

 1. Mä arvostan noita pitkiä yöunia nyt kun oon raskaana! Aamulla tekee jo kamalaa nousta vaikka olis saanut nukkua 10 tuntia putkeen.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossakin vaiheessa se väsy iskee vasten kasvoja ja sillon menee mielummin nukkumaan, kun nauttii siitä hiljaisuudesta hereillä! :D

   Poista
 2. Päiväunet on luksushemmottelua arjen keskellä. :) Harvoin itsellä onnistuu, mutta silloin kun pääsen päikkäreille samaan aikaan, kun muut lapset nukkuu/lepää: mahtava fiilis! Eilen nukuin vauva kainalossa yli 1,5tunnin päiväunet ja olo oli sen jälkeen niin iloinen ja onnellinen, että teki mieli itkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin onnistuu tosi harvon nukahtaminen ja varsinkin kun esikoinen nukkuu enää niin lyhkäsiä pätkiä! Joskus viikonloppuisin saattaa onnistua vähän paremmin:) mutta kyllä sekin jo helpottaa kun saa hetken vain maata paikoillaan, eikä tarvitse tehdä mitään:)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016