keskiviikko 17. elokuuta 2016

Aikaisin ne harrastukset on aloitettava

Syksyllä päästään taas harrastelemaan. Eevin kanssa aloitettiin viime syksynä Perhejammailu, jossa siis yhdistyy tanssi, erilaiset leikit ja lorut. Ilmoitin meidät samaan ryhmään uudelleen ja 1.9 päästään taas Eevin kanssa viettämään joka torstai äidin ja Eevin kahdenkeskistä aikaa! Neiti tykkää ihan hirveästi tanssimisesta ja toivottavasti hetki sitten alkanut ujouskin vähän helpottaisi kun päästään saman ikäisten lasten pariin. Lähes puolentoista vuoden ajan Eevi oli ainoa lapsi, sai kaiken heti, eikä joutunut jakamaan äidin huomiota kenenkään kanssa, joten pikkuveljen tulo on ollut vähän rankkaakin tuolle tinttaliisalle, joten meidän aika tulee tarpeeseen. 45 minutin ajan saan keskittyä vain ja ainoastaan Eevin kanssa olemiseen.
Perhejammailun kevätnäytös<3
Toinen harrastus alkaa ensi viikon lauantaina, vauvauinti. Tällä kertaa ilmoitimme Nooan "tunneille", sillä vauvauinti loppuu kahden ikävuoden jälkeen, jolloin siirrytään uimakouluun. Vauvauinti on mielestäni myös vähän hintava harrastus, 59€/kk. Mutta tässäkin on yksi hyvä etu.. Kaikki alle kouluikäiset sisarukset saavat osallistua uintiin ilmaiseksi. Eli Eevi pääsee kuitenkin joka viikko uimaan! Me D:n kanssa vaihdellaan, toinen on Nooan kanssa ja toinen Eevin kanssa. Nooa pitää kylpemisestä, joten toivon hänen tykkäävän myös uinnista. Äkkiä sen huomaa, jos harrastus ei tunnukkaan vauvasta mukavalta, niin sen voi tietysti lopettaa. Eevin ollessa vauva, aloitimme samoihin aikoihin (n. 3kk ikässä) ja siitä tuli mukava koko perheen harrastus. Lapsi oppii tuntemaan veden, sekä onhan se ihanaa läheisyyttä myös vauvan ja vanhempien välillä.
Murujen uudet uikkarit! Nooalle heti kahdet,
jos ensimmäiset jääkin pikapuoliin pieniksi..
Nooan kanssa jatketaan myöskin mammatreffailuja ja Eevi pääsee silloin viettämään aikaa yleensä kummitädin tai mummun kanssa, välillä on mahdollista tulla myös mukaan, varsinkin jos treffeille on tulossa muidenkin mammojen vanhempia lapsia. Ajattelin myös tutustua (heti muuton jälkeen) lähellä oleviin kerhotapahtumiin, jossa päästäisiin näkemään muita lapsia. Mutta onhan näissä jo mukavasti puuhaa.
Itseäni olisi kiinnostanut jooga vauvan kanssa, mutta mulla ei ole mahdollista saada "vakkari"hoitajaa, joka varmasti pääsisi joka viikko samaan aikaan. Kahden kanssa pitääkin ottaa enemmän huomioon ja aina ei pysty repeemään joka paikkaan. Mutta onneksi ollaan löydetty edes parille harrastukselle tilaa meidän kiireisessä arjessa. Eniten odotan lasten valtavaa iloa ja onnellista ilmettä kun päästään nauttimaan jostakin erilaisesta!

4 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Niin on! Toivon, että jatkossakin pystytään aina jotakin yhteisiä harrastuksia järjestämään, vaikka varmasti ajan kuluessa lapsille tulee niitä "omia harrastuksia" :)

   Poista
 2. Kuulostaa mahtavalta. Eevi varsinkin tykkää varmasti ja ymmärtää myös jo. Itsekin olen miettinyt, mitä voisi alkaa harrastaa vanhempien poikien kanssa. Vielä en ole keksinyt mitään, varsinkin kun iltaisin ei vaan tunnu olevan tarpeeksi aikaa lähteä minnekään. Kolmen lapsen kanssa aikataulujen sovittaminen vielä hankalampaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eevi varmasti osaa jo odottaa kun sanotaan, että lähdetään tanssimaan tai uimaan ja se riemu on niin ihanaa katseltavaa :') Mitä enemmän lapsia niin varmasti aina hankalempaa. Kun joskus pääsen takaisin työelämään, niin toivon, että meillä olisi silti mahdollisuuksia harrastaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016