keskiviikko 10. elokuuta 2016

Mikä pitää parisuhteen kasassa vauvavuosina?

En todellakaan tiedä! Ja varsinkin kun niitä vuosia tuleekin kaksi putkeen. Välillä tuntuu, että ainoastaan Pyhä Henki pitää tätä parisuhdetta parisuhteena. Kaksi pientä lasta antaa meidän elämään paljon sisältöä, ihan hirveän paljon, mutta kyllä se myös kuluttaa. Meillä on hyvin paljon erimielisyyksiä, enimmäkseen ne tulevat kausittain. Välillä menee hyvin pitkän aikaa ja välillä taas sukset menevät ristiin joka asiassa. Myös päivien sisältö vaikuttaa meidän yhteiseloon. Jos mä olen nukkunut huonosti, Eevi on kiukutellut koko päivän ja Nooa on nukkunut päivällä 15 minutin pätkiä, voi vain kuvitella, että kun herra tulee kotiin ja sanoo yhdenkin väärän sanan..
Vastarakastuneina
Eevin vauvavuotena mun oli tosi vaikea antaa häntä kenellekkään hoitoon pitkiksi ajoiksi. Aina kerkesi tulemaan ikävä. (Ja tähän vaikuttaa varmasti se mun oma päähän pinttymä, "itseppähän olet lapsesi hankkinut"..) Muutaman kerran kuitenkin saatiin kahdenkeskistä laatuaikaa. Mutta kuinka me yleensä käytettiin se? Siivoamalla ja nukkumalla univelkoja pois. Virhe. Silloin meidän olisi pitänyt nauttia vain toistemme seurasta, mutta kuinka siitä pystyy nauttimaan kun molemmat ovat aivan rättiväsyneitä?
Nooan synnyttyä meidän yhteinen aika on vieläkin vähäisempää ja tietysti imettämisen vuoksi, meillä ei ihan vielä voikkaan olla kovin pitkiä lapsivapaa-aikoja. Mutta mä elän toivossa, että me selvitään tästäkin. Vielä vajaa kolme kuukautta toivottua täysimetystä jäljellä ja siitä nopealla tahdilla saakin alkaa maistelemaan ruokia.
Eevin vauvavuosi oli kuitenkin omasta mielestäni helppo, jos ei lasketa mun hormoonihuuruja siihen mukaan. Jos me selvitään näistä kahdesta peräkkäisestä pikkulapsiajasta, niin en tiedä mikä meidät voisi rikkoa.
Meidän edellinen lapsivapaa D:n synttäreinä 2015.
Käytiin syömässä ja vuokrattiin leffa. Enkä silloinkaan malttanut olla yötä erossa Eevistä.
Vaikka välillä tekisi mieli hyökätä toisen kimppuun ja karjua, (joka oikeasti tekisi joskus hyvää) niin kyllä me toisiamme rakastamme. Mutta on yksi asia, joka meidän pitäisi oppia. Puhuminen. Meidän riidat vain aina jää, niitä ei puhuta loppuun asti, koska ei haluta oikeasti karjua lasten läsnäollessa. Tiedän, että se on todellinen ongelma, joka vain kasvaa suuremmaksi. Meille tekisi oikeasti hyvää vain huutaa ja kirota ja itkeä. Ehkä seuraavan kerran kun saadaan muutama tunti lapsivapaata, me toteutetaankin se. Mun mielestä varteenotettava vaihtoehto.

Sen jälkeen meidän yhteiskuvat ovatkin tätä luokkaa!

4 kommenttia :

 1. Mua jännittää just, et miten parisuhteelle löytyy aikaa sitten, kun esikoisemme marraskuussa syntyy. Onneks me ollaan hyvä tiimi ja molemmat joustavia ja ymmärtäväisiä! :) Luotto meihin on suuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kyllä sitä aikaa löytyy kun vaan ottaa asiaksi, aina löytyy joku joka varmasti vahtii lasta<3 Mutta alkuun se on just vähän hankalaa varsinkin jos imettää, mutta kun tekin ootte hyvä tiimi niin varmasti parisuhde kestää!:)

   Poista
 2. Välillä tuntuu, että parisuhde pysyy kasassa pelkällä sisulla ja tahdonvoimalla. Ja sillä, että päättää olla luovuttamatta. Vaikka rakastaakin toista, arki vauvan ja 4v. ja 8v. lasten kanssa on välillä todella vaikeaa. Aika ei riitä parisuhteelle. Ja silloin sitä aikaa pitää vaan yrittää repiä edes jostain, edes pieniä hetkiä. Meillä miehen kanssa ainoa kahdenkeskinen aika neljään kuukauteen oli viime viikolla, kun molemmat sai hammaslääkäriajan samaan aikaan. Me saadaan lastenhoitoapua todella harvoin, illat on melkeinpä ainoota aikaa yhdessä, ilman lapsia. Jos lapset siis sattuu nukahtamaan ajoissa. Mutta luovuttaa ei aiota! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä kannatakkaan luovuttaa!:) Meillä myöskin lapset yleensä nukahtaa samoihin aikoihin niin sillon on hetki aikaa olla yhdessä ja hengähtää. Vaikka välillä molemmat on ihan poikki. Hyvä, että saitte edes hammaslääkärissä viettää hetken yhdessä :D Jos pystyy tämän pikkulapsiajan pitämään parisuhdettakin yllä niin eiköhän se sitten vähän helpota:)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016