keskiviikko 31. elokuuta 2016

Mummut, mummit ja mummat

Olemme hyvin onnekkaita, sillä lapsilla on paljon isovanhempia ja isovanhemmistahan on todella suuri apu kun sitä tarvitaan. Ja olen kiitollinen jokaisesta mummusta ja papasta, joka pystyy meidän arkea helpottamaan pelkällä olemassaolollaan. Tällä hetkellä niitä onkin niin paljon, että mietin, voiko pieni lapsi muistaa kaikkien "kutsumanimeä".. Mun puolelta lapsilla on mummu, mummi, isomummu, isoisomummu, mami, tuffa, kolme pappaa ja vaari. D:n kotipuolessa (lähes aina?) isovanhemmat ovat mumma ja paappa, eli sieltä puolelta löytyy kolme mummaa ja kolme paappaa.
Mun puolella ollaankin lisäännytty suhteellisen nopealla tahdilla, kun minun mummini äiti eli mami on vielä hengissä ja hyvässä hengessä onkin. 
D:n äiti käy meillä välillä ja pitkän matkan takia se onkin mukavampi, sillä kahden pienen lapsen kanssa reissaamisen ja yöpymisen kanssa on aina omat haasteensa. D:n mumma ja paappa ovat käyneet muutaman kerran meillä, mutta kyllä senkin ymmärtää, että myös vanhoilla ihmisillä meinaa paikat mennä jumiin pitkillä reissuilla. Se on tietysti harmillista, että kaikkia ei voi nähdä säännöllisesti, mutta onneksi edes välillä. Joillakin saattaa asua sukulaisia kokonaan eri maassa, joten ei voi valittaakkaan. Ja kaikilla ei edes ole isovanhempia. Pitää olla tyytyväinen siihen mitä on ja koittaa pitää sukulaissuhteita yllä muulla tapaa. Onneksi nykyään on kaikenmaailman facebookit, joissa voi helposti kertoa kuulumisia ja lähetellä kuvia.
Olen kiitollinen omistakin isovanhemmista, joiden kanssa olen hyvin läheinen ja mummistanikin on ollut niin paljon apua, etten pysty edes sanoin kuvailemaan kuinka kiitollinen hänestä olen, äidistäni puhumattakaan. Toivon, että lapsiemme suhde isovanhempiin pysyy läpi elämän yhtä hyvänä ja läheisenä, mitä itsellänikin on. Kiitos mummut, mummit, mummat ja papat olemassa olostanne!

4 kommenttia :

 1. Ihana, että teillä on noin paljon isovanhempia. Meidänkin lapsilla on aika monta isovanhempaa, mutta valitettavasti nähdään aika harvoin. Meillä ei voi sanoa, että isovanhemmista olisi apua kun sitä tarttee. Usein tuntuu, että lähimpänä asuvilta joutuu melkein anella apua, jos sitä oikeasti tarttee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillista ettette saa isovanhemmilta apua! Luulisi, että isovanhemmat haluavat viettää aikaa ja olla apuna.. Meillä ei tarvi aina edes pyytää kun melkein tarjoudutaan muutenkin. Ymmärrän tietysti sen jos isovanhemmat ovat täysin kiinni työelämässä tai välimatkaa on satoja kilometrejä, mutta luulisi, että joskus pystyisi järjestämään sitä aikaa.

   Poista
 2. Ihanaa että on noin paljon tukiverkkoa ja rakkaita ympärillä. Lapsille tärkeitä aikuisia <3 http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isovanhemmista ja välittävistä aikuisista on niin paljon iloa ja apua<3 Toivon, että tämä tilanne säilyy lasten kasvaessakin<3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016