tiistai 23. elokuuta 2016

Negatiiviset tyypit

Jokaisella meistä varmasti on tai on ollut joku negatiivinen ystävä tai tuttava, joka saa jopa oman mielen matalaksi. Joku, joka ei osaa sanoa kenestäkään mitään hyvää. Tai sitten on käynyt todella hyvä munkki, jos on päässyt välttymään näiltä tyypeiltä. Tälläisellä henkilöllä saattaa itsellään olla huono itsetunto ja yrittää kyseisellä tavalla pönkittää omaa paremmuuttaan. Silti minun on vaikea ymmärtää, että voiko joku todella saada itselleen paremman mielen puhumalla jostakin muusta pahaa. En osoita tällä tekstillä ketään tiettyä henkilöä, sillä olen itse suhteellisen hyvin saanut poistettua tämän tyyppiset henkilöt lähipiiristäni, mutta kyllähän näitä silloin tällöin sattuu kohdalle. En itsekkään ole aina maailman positiivisin henkilö ja takuulla olen saanut jollekkin pahan mielen, mutta en tarkoituksella. Enkä voi tietää, ymmärtääkö negatiivinen ihminen itse, millaisen ilmapiirin luo ympärilleen.
Välillä saa lukea blogeistakin, kuinka jotkut anonyymisti kommentoivat ilkeästi ja usein näistä kommenteista paistaa se, että halutaan vain loukata, kun ei nyt muutakaan tekemistä ole. Joku saattaa tietysti ilmaista vain mielipiteensä kärkkäästi, mutta silti mielestäni voisi hetken miettiä, kuinka asiansa ilmaisee. Toisista pahaa puhuminen ja juoruaminen on aina väärin, varsinkin kun itse ei pysty puollustautumaan tai korjaamaan vääriä väitteitä. Myönnän itsekkin, että joskus on tullut tuomittua muita ihmisiä ulkonäön tai tekemisten perusteella, mutta nyt myöhemmin on tullut ajatelleeksi, että jotakin tuntematta ei voi mennä sanomaan millainen joku on. Eikä ihmistä tuntemallakaan ole oikeutta puhua toisen asioista. Olen itse joutunut monesti korjailemaan juoruja itsestäni ja on varmasti edelleen ihmisiä, joilla on minusta väärää tietoa. Mutta kertoohan sekin ihmisestä, uskooko kaiken mitä joku muu toisesta sanoo. Vaikka onhan se helppo lähteä toisen tarinaan mukaan kun on vain yhden henkilön sana.
Tarkoituksenani olikin vain ilmaista, että älä lähde pahanpuhujan mukaan, äläkä tee johtopäätöksiä ihmisistä sen mukaan minkä näköisiä he ovat tai mitä kuulet joltakin muulta. Koitetaan mielummin keksiä jotakin mukavaa sanottavaa, eikä tuhlata energioita negatiivisuuteen!
Tuo perhanan nallekin vaan hymyilee, vaikka ympärillä olisi kuinka sekaista muuton keskellä..
Positiivisempaa viikkoa kaikille, meillä lähestyy muutto päivä päivältä ja pitää sanoa, ettei sen suhteen ole koko ajan mieli ihan niin aurinkoinen, mutta yritän miettiä, että viikon päästä ollaan jo uudessa, isommassa kodissa!:)

2 kommenttia :

 1. Voih, noi negatiiviset ihmiset... Ikävä kyllä olen saanut itsekin muutamaan tutustua ja ovat kyllä äärimmäisen raskaita. Eräs loukkaantu mulle, kun kysyin "Eikö sun elämässä/ympärillä ole mitään positiivista? Jos ei, niin miten ihmeessä jaksat elää?" Tämän kysymyksen jälkeen, emme olleet kavereita... Ja täytyy myöntää, että oli hyvin vapauttavaa päästä irti siitä ihmissuhteesta.

  Ihanaa loppuviikkoa ja tsemppiä muuttoon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti oli vapauttavaa! Hassua kuinka se voi vaikuttaa omaan jaksamiseenkin..
   Kiitos, tsemppiä kyllä tarvitaankin! Ja ihanaa loppuviikkoa sullekkin!<3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016