tiistai 9. elokuuta 2016

Taaperoelämää: Kun ei piru vie mene perille

Meillä on ollut pari ihan mahdotonta päivää! Eevi oli tosiaan koko viikon tosi korkeessa kuumeessa ja oli monena päivänä väsynyt ja nuutunut. Mutta se patoutunut energia ollaan kyllä aika kiitettävästi kulutettu tässä parina päivänä. Tässä saattaa mukana olla jonkinnäköistä uhmaa (lue: uhmasta tämä pelkästään johtuu). Kaikki mitä käteen osuu, lentää kuin leppäkeihäs, juuri siihen suuntaan mihin nyt sattuu ensimmäisenä menemään. Tai sitten äiti on myös erittäin hyvä kohde. Ollaan nyt yritetty aina tyrkyttää palloa, että palloa saa heittää, kun tavarat ovat lähteneet lentoon. Mutta onhan se nyt paljon mukavampaa viskoa omaa pillimukia kun jotakin pirun palloa!
Meillä on myös Eevin leluille Ikean säilytyssysteemi, jossa vielä alkuun oli kaikenlaisia koriste-esineitä portailla, mutta eipähän ole enää. Neiti on nyt innostunut kiipeilemään siihen ja mulla on ylimmällä portaalla radio, josta on ihan huippua mennä laittamaan volat kaakkoon! Portaalla on myös lasipurkki, jossa on kynttilä ja pieniä kiviä ja niitäkin on niiiin kiva heitellä lattialle tai suuhun. En edes laskenut, että kuinka monta kertaa olen Eevin nostanut sieltä pois eilisen aikana, mutta monta.
Mutta kaikista paras juttu opittiin muutama päivä sitten.. Nukutin Eeviä tavalliseen tapaan päiväunille pinnasänkyynsä. Se päivä oli levoton. Eevi huusi sängyssä ja kävin moneen kertaan laskemassa huutavan taaperon takaisin makuuasentoon, kunnes viimeisellä kerralla.... avaan makuuhuoneen oven ja taapero kävelee mua vastaan??!?! Pikku tättähäärä päätti tulla sängystä ihan omin avuin! Ja siitäkös vasta riemu repesi, "siis täältähän pääsee näin näppärästi alas!" ja sieltähän tullaan. Meidän oli tarkoitus siirtää Eevi vasta muuton yhteydessä juniorisänkyyn, mutta meidän on ihan pakko raahata se sänky vielä pariksi viikoksi tänne vanhaan kämppään! Mun sydämeni menee rikki kun mietin, että Eevi tulee joku kerta pää edellä sieltä alas, nytkin on sängyn ympärys vuorattu päiväpeitolla.. ihan varmuuden vuoksi.
Löytyykö vinkkejä kuinka uhmakas taapero lopettaa tavaroiden heittelemisen?
Ei auta nätisti sanominen, eikä äänen korottaminen. Jos ottaa tavaran pois, kohta on joku muu esine kädessä, niin ja se ilkikurinen hymy huulilla!

4 kommenttia :

 1. Jotkut sanktiot käyttöön. Vähintään lapsi pois siitä kivasta paikasta tai tekemisestä jos alkaa käyttäytyä huonosti. Todennäköisesti aika nopeasti hoksaa, ettei siitä seuraa kokonaisuutena mitään mukavaa jos alkaa heitellä tavaroita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ollaan nostettu kauemmaksi kun on koittanut lyödä ja kielletty. Mutta voisi koittaa viedä vielä vähän kauemmaksi jos sillä hoksaisi, että on tehnyt väärin..

   Poista
 2. Ainakin meillä toimi se, että kiellettyyn paikkaan menemisestä, toisten lyömisestä tai tavaroiden paiskomisesta laitettiin lapsi syöttötuoliin istumaan, valjaat kiinni ja kirja, lelu tms eteen virikkeeksi. Jos kirja tai lelu lensi niin sekin otettiin pois. Istumasessiota (joka saattoi kestää noin vartin verran) ennen ja jälkeen lisäksi painokas huomautus "tavaroita _ei_ heitetä" tms.
  Puistossa tai muualla ulkona oli samaan tarkoitukseen käytössä rattaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmösen niksin voiskin ottaa kokeiluu. Meinaa usko loppua kun sataan kertaan kieltää ja aina vaan tehdään pahuudet uudelleen!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016