perjantai 19. elokuuta 2016

TUKKA LÄHTEE PÄÄSTÄ

Täällä se taas on, hiustenlähtö. Synnytyksestä reilu kolme kuukautta ja taas alkoi kaljuuntuminen. Esikoisen syntymän jälkeen en edes tiennyt, että näin tapahtuu. Varsinkin suihkussa sen huomaa, kädet täynnä hiuksia tai itseasiassa joka paikka täynnä hiuksia. Ennen luulin, että hiustenlähtö johtuu jollakin tavalla imetyksestä, mutta tutustuttuani asiaan tajusin, että kyse ei olekkaan siitä. Vaan, että raskauden aikana hiuksen kasvuvaihe on pidempi ja esteogeenin määrän tiputtua synnytyksen jälkeen tippuu hiuksetkin. Tai ilmeisesti ei kaikilla yhtä radikaalisti, mutta minä en taida kuulua niihin onnekkaisiin, joilla hiustenlähtö on vähäistä.
Meillä meni edellisessä asunnossa jopa viemäri tukkoon ja D:n sörkittyä sitä, löytyi uskomattomat kasat tukkaa, joilla olisi varmasti saanut hennompihiuksiselle mahtavan tuuhennuksen! Nyt olin jo siis varautunut tähän, vaikka se edelleen järkyttää. Mulla on kyllä kieltämättä todella paksu tukka, joten pieni ohennus ei ole pahitteeksi, mutta kyllä se pistää harmittamaan kun joka paikasta saa noukkia pitkiä suortuvia. Eikä riitä, että niitä löytyy tyynyliinalta tai suihkun viemäristä kun niitä saa pyydystää ruuasta ja myöskin vauvan suunpielistä.

Muutaman päivän harjaustulos, lisätäämpä tähän vielä ne suihkuun jääneet hiukset ja kaikki loput irtohiukset..
En muista kauanko tämä vaihe itselläni kesti viime kerralla, mutta kädet ristissä toivotaan, ettei enää kovin kauaa tarvitse kärvistellä karvakasoissa. Toki meidän kissallakin on taas joku stressivaihe päällä kun karvaa lähtee siltäkin, mutta kaljuunnutaan sitten yhdessä. Vaikka minä se olen joka ne täällä imuroi, omat karvat ja kissan karvat. Ja eiköhän multa taas hetken päästä tule joku valitusvirsi, kun nää hiukset on niiiiin paksut, etten kestä!

4 kommenttia :

 1. Kirjoitin viime viikolla ihan samasta aiheesta. :) Eli täälläkin on hiustenlähdöstä kärsivä äiti. Mulla lähtee ton verran melkein jokaisella harjauskerralla, en meinaa uskaltaa enää harjata hiuksia. Meillä vauvalla lähtenyt vauvatukka nyt samalla ja välillä mietin, kaljuunnutaanko yhdessä. Tosin vauvalle on kasvanut myös hiuksia tilalle, itse en ole omalla kohdallani asiasta niin varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho niimpäs kirjoititkin, kävin lueskelemassa! Meidän esikoiselle ei tullut kuin pieni "kaljukohta" takaraivoon, eikä nyt kuopuksenkaan tukka ole vielä lähtenyt.. Multa putoaa varmaan siis heidänkin edestä :D On kyllä ihan kamalaa! Mutta loppui se jossakin vaiheessa viimeksikin, joten toivoa on:)

   Poista
  2. Kun on suht samanikäisiä vauvoja, tulee kirjoitettua ainakin välillä samoista asioista. :) Ja on kiva huomata, että samat asiat vaivaa/ihastuttaa/mietityttää ym. muitakin äitejä.

   Poista
  3. No niimpä, kiva huomata ettei ole ainoa näiden "ongelmien" kanssa ja saa samalla vähän vertaistukeakin!:)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016