lauantai 3. syyskuuta 2016

Täydellinen perheblogi

Millainen on täydellinen perheblogi? Onko täydellisyyttä kirjoittaa siitä, että kaikki on aina mahtavaa, koti on aina tiptopkunnossa ja lapset hymyilevät koko ajan? Vai että äiti ei jaksa ikinä siivota, mies valittaa koko ajan jostakin ja lapset kitisevät hampaista, uhmasta tai ihan muuten vain? Pitääkö blogissa kertoa ihan kaikki asiat omasta elämästä?
Luen lähes päivittäin blogeja, joitakin säännöllisesti ja joitakin epäsäännöllisen säännöllisesti. Luen blogeja, joissa kirjoitetaan arkipäiväisistä asioista ja joissakin henkilökohtaisemmista asioista ja pidän molemmista. Itse en ole vielä törmännyt niihin, joissa kaikki on aina ihan huippua ja aurinko paistaa joka päivä, enkä kyllä niihinkään, joissa kaikki olisi aina päin seiniä.

Millainen on sitten oma blogini tai mitä haluaisin muiden ajattelevan siitä? Emme ole mikään kiiltokuvaperhe, enkä yritä antaa (enkä toivottavasti ole antanutkaan) sellaista kuvaakaa. Meillä isi (ja äiti) valittaa, joskus turhanpäiväisistäkin asioista, lapset kitisevät hampaista ja joskus kukaan ei jaksa siivota. Meillä kuitenkin myös tehdään suursiivouksia, rakastetaan, halitaan ja nauretaan. Kaikki päivät eivät ole hyviä ja kyllä minä senkin tuon julki. En kuitenkaan kaikkea. Joskus kirjoitin, että miehen kanssa on niitä vaiheita kun saadaan väittely joka asiasta, niin en minä kahta viikkoa putkeen kirjoita, että taas tapeltiin ja taas ottaa päähän. Se kävisi äkkiä hyvin tylsäksi, eikä sellaista jaksa lukea. En myöskään kirjoita jokaisesta uhmakohtauksesta tai jokaisesta puhkeavasta hampaasta. Ja onhan se aina mukavempi lukea kivoista asioista ja siististä kodista tai kauniista ruoka-asetelmista. Haluan kirjoittaa kivoja juttuja, joista lukijallekkin jää hyvä mieli, mutta en kuitenkaan ylistämällä ylistä meidän niiiiin mahtavaa arkea, koska eihän se sitä aina ole. Yleensä blogia alkaa alunperin kirjoittaa itselleen. Minullekkin tämä on harrastus. Tykkään kirjoittaa meidän elämästä ihan itsellenikin, lukijat ja vertaistuki on plussaa ja kukapa ei haluaisi vakkarilukijoita, joiden kanssa vaihtaa myös ajatuksia. Tuskin täydellistä blogia onkaan, mutta aina siitä voi tavoitella, mitä ikinä se sitten itselle tarkoittaakaan.

14 kommenttia :

 1. Minulle riittää, että löytyy jotain mielenkiintoista seurattavaa, kuten esim. nyt tämä samanikäinen vauva. Sitten jos se jäisi taka-alalle ja alkaisit kirjoitella vaikka kukkaruukuista, voisi seuraaminen loppua :D Eli tietyssä aiheessa pitäytyminen, mieluiten realistisella otteella ja sopivasti asioita raoittaen. Ei sitä tosiaan ihan kaikkea kannata nettiin kirjoittaa.

  Ja sitten vielä yrittää olla kompastumatta siihen mihin minä eli ajanpuutteeseen. Blogin pitää päivittyä säännöllisesti.

  Oletko muuten käynyt meillä vielä? Tulossa juttua sairaalaviikolta. www.haatila.com :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jos nyt vaihtaisi täysin aihetta niin saattaa olla, että lukijat kaikkoisivat siinä samassa! :D Osittain on pysyttävä samassa aiheessa sillä senhän takia lukija on jäänyt seuraamaan:)
   Olenkin lueskellut juttujasi, jään odottamaan sairaalaviikkopostausta!

   Poista
 2. Mä ainakin haluan lukea rehellisestä lapsiperheen arjesta :) Kaikista ylä- ja alamäistä ja myös niistä kiukkukohtauksista :) Haluan voida samaistua lukemaani blogiin ja jos kaikki on liian täydellistä niin menetän mielenkiinnon herkästi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, jos kaikki tuntuu aina olevan täydellistä niin voi jossakin vaiheessa alkaa kyllästyttääkkin. Itse yritän kirjoittaa rehellisesti, kuitenkin henkilökohtaisimpia asioita "suojellen" :)

   Poista
 3. Juuri olin aihetta itsekin luonnoksiin kirjoittelemassa, näin pari kuukautta tämän harrastuksen aloittamisesta. :) Olen pohtinut ainakin sitä, että jos itsellä menee huonosti tai on huono päivä, en vain osaa kirjoittaa iloisesti tms, keksiä väkisin positiivisia juttuja, väkisin se oma fiilis heijastuu tekstiin. Silloin olen joko kirjoittamatta tai kirjoitan välillä niistä huonoistakin päivistä, kuitenkaan menemättä liian henkilökohtaisuuksiin. :) Itse tykkään myös lukea ihan normaaleista jutuista, elämästä kaikkine epätäydellisyyksineen. :D

  Rosa
  http://www.rosajaneponen.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin, varmasti lukija vaistoaa väkisin väännetyt jutut. Itse olen samaa mieltä, että huonoina päivinä jätän kirjoittamatta tai sitten kirjoitan rehellisesti, että tänään ei nyt ole ihan paras päivä. Turha alkaa väkisin kirjoittaa yltiöpositiivista juttua jos itsellä ei ole yhtään fiilistä! :)

   Poista
 4. Mä tykkään kanssa rehellisistä blogeista, joissa on sekä hyviä, että huonoja päiviä. En tosiaankaan jaksaisi lukea jonkun koko aikaista hehkutusta tai jatkuvaa valittamista.

  Onneksi perheblogit (joita pääasiassa seuraan) ovat mielestäni hyvin realistisia. Luulen, että enemmän jossain muoti tms. blogissa halutaan hehkuttaa kalliita luxus tuotteita vaikka itsellä ei välttämättä olisi niihin pahemmin varaa vaan halutaan luoda sellaisia mielikuvia...

  Ihanaa alkavaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman olen minäkin huomannut, (itsekkin pääasiassa luen perheblogeja) että näissä on hyvin realistisia juttuja, kukapa edes uskoisi, että jonkun lapsella ei ikinä ole huonoa päivää :D Lähes kaikki muotiblogit olen suosiosta jättänyt, sillä mulla ei ole varaa ostella satojen eurojen kamppeita sillon kun huvittaa, vaikka näitäkin on varmasti realistisempia yksilöitä :)

   Kiitos, samoin sinulle<3

   Poista
 5. Sellainen rehellinen blogi on kaiken A ja O. Olen itsekin yrittänyt olla mahdollisimman rehellinen mutta jotenkin huomannut nyt kun Oliver kasvaa ja uhmakohtauksia tulee ja on huonoja päiviä niin niistä en jotenkaan halua kirjoittaa ja sekin kun ikää tulee niin en halua mitään sellaista kirjoittaa joka vaikuittaisi häneen kun hän aloittaa esimerkiksi koulun :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä ja tässä kun lapsi kasvaa niin niitä uhmapäiviäkin alkaa tulla useammin.. Mäkään en tahdo kirjoittaa mitään mikä lapsia nolottaisi myöhemmin, enkä myöskään jaa liian "paljastavia" kuvia, sillä enhän tahdo julkaista sellaisia itsestänikään!

   Poista
 6. Itse tkkään lukea normaalista arjesta ja tykkään myös että on paljon kuvia. Tykkään lukea niistä todellisista ajatuksista enkä vain pumpuliunelmista joissa kaikki on hyvin :) terv. Kolmen lapsen bloggaaja äiti :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisista pidän itsekkin :) Vaikea uskoa, että perheessä, jossa on monta lasta, niin kaikki olisi aina järjestyksessä, eikä kellään olisi koskaan huonoa päivää. Vaikka saattaahan niitäkin superäitejä olla ja kaikki ei kai halua kertoa sotkuista ja kiukkupäivistä :)

   Poista
 7. Uskon, että suurin osa kaipaa saada lukea juuri siitä ihan normiarjesta, joka on välillä ihan mahtavaa ja toisinaan ei niin mahtavaa. Silloin osaa asettaa sen oman perheen arjen oikeaan perspektiiviin, kun tajuaa, että ihan samanlaista se on kaikilla muillakin. Pidemmän päälle sellaisen"kiiltokuva-arjen" lukemisesta menisi maku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Itsekkin luen suurimmaksi osaksi "vertaistuen" takia. On aina helpottavaa huomata, ettei ole ainoa joilla lentää tutit pitkin seiniä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016