lauantai 24. syyskuuta 2016

Tiheänimunkausi ja yöhulinat

Imettävät äidit varmasti tietävät ne tiheänimunkaudet kun tuntuu, että peppu on porautunut kiinni sohvannurkkaan ja kun juuri luulit vauvasi nukahtaneen, ja kuvittelet pääseväsi haukkaamaan itse jotakin, niin lapsi avaa silmät ja "ääääää, mihin se tissi katosi, ihan hirvittävä nälkä!"
Meillä alkoi neljän kuukauden tiheänimun kausi vajaa viikko sitten. Päivisin olen päässyt aika pienellä istumisella, mutta meidän parin kuukauden iässä alkaneet melkein koko yön nukkumiset jäivät ja Nooa on viettänyt monta yötä tissi suussa. Tai jos se ei ole ollut suussa, niin ainakin ihan vieressä, että se on ollut saatavilla koko yön.

Nooan ensimmäinen herätys on ollut siis parikuisesta lähtien 4-6 välillä, mutta muutamana yönä ollaankin oltu ruokaa vailla jo kello 23-24 ja siinä ollaankin sitten hengailtu koko loppuyö. Ensimmäinen ajatukseni taas olikin "juu u, nyt se maidontulo onkin sitten vähentynyt, ei kai sillä nyt muuten olisi koko aikaa nälkä.." Onneksi kuitenkin eksyin jollekkin nettisivulle, josta muistin virkistykseksi löysin neljän kuukauden tiheänimunkauden. Hätäni loppui taas sillä sekunnilla kun löysin syyn tähän outoon käytökseen. Ja viime yönä meillä taas nukuttiinkin entiseen tapaan.

Mutta kuinka nopeasti sitä unohtaakaan asiat! Eevin imetyksestä ei kuitenkaan ole vielä pitkä aika. Vielä vuosi sitten Eevi oli yhdeksän kuukautta ja kävi useasti rinnalla. Kai sitä hieman aivot pehmenevät tässä rallissa, että kaikki tieto unohtuu.


Ajoitus on kuitenkin Nooalla kohdallaan. Yöimetykset eivät häiritse päivän askareita ja Eevillekkin riittää aikaa. Jos Nooa söisi päivät, niin mun olisi hirvittävän vaikea jakautua kahdeksi äidiksi, joka samalla imettää ja leikkii taaperon kanssa, jonkun pitäisi vielä samaan aikaan olla se kodinhengetär, joka siivoaa sotkut ja tekee ruokaa. Nooa on helppo nostaa viereisestä pinnasängystä ja itse pystyy torkkumaan toisen tankatessa, vaikkei se uni tietenkään yhtä syvää ole. 

Parina yönä Nooalle ei ole kuitenkaan riittänyt pelkkä maito, vaan sen jälkeen olisi tarvittu juttuseuraa. Sekös alkoikin harmittaa kun äitiä ja isiä ei huvittanut keskellä yötä alkaa seurustelemaan.. Nämä ovat kuitenkin ohi meneviä vaiheita ja joskus sitä varmasti vielä tulee suru puseroon kun kukaan ei halua tulla yöllä äidin kainaloon. Näistä hetkistä on nyt nautittava. Mopolta haiseva 15-vuotias Nooa tuskin kaipaa keskellä yötä juttutuokiota äidin viekussa..


Onko teillä muistoja tiheänimunkausista? 
Entä hyviä vinkkejä, kuinka selvitä pitkistä imetysmaratoneista?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016