maanantai 10. lokakuuta 2016

Ai sun mies ei ole töissä??

Kun tapasimme D:n kanssa, olimme molemmat vielä opiskelijoita. D:llä oli menossa työharjoittelu, josta hänellä oli tulossa parin viikon vapautus, sillä he olivat luokkakaverinsa kanssa tehneet niin paljon extraa.
Valmistuimme ja D pääsi heti töihin. Ongelmat alkoivat kesällä. D katkaisi ensitöikseen jalkansa ja jäi tietysti pitkäksi aikaa sairaslomalle. Silloin jo puhuttiin, ettei tiedä, kestääkö jalka enää rakennushommia.
Sairasloman jälkeen D pääsi tekemään pieniä pätkätöitä. Jalasta poistettiin leikkauksella rautaa ja ruuveja, jotta ne eivät vaivaisi arjessa.

Sitten meni selkä. Se oli meille raskasta aikaa, sillä eri lääkärit sanoivat eri asioita ja röntgenissä ei näkynyt mitään. Minä kyllästyin pian D:n valitukseen ja välillä epäilin itsekkin, että kuinkahan kipeä tuo mahtaa ollakkaan, kun joitakin juttuja pystyi tekemään vaivatta. Onhan minullakin ollut selkä kipeä.. 


Yritin ehdotella D:lle erilaisia töitä ja hän vain valitti, kuinka ei pysty.
Kuitenkin hän haki ja pääsi erään urheilukentän saneeraustöihin. Eevi oli silloin pieni. D kävi töissä, mutta illalla ei pystynyt tekemään mitään.
D:llä oli välilevyn pullistuma, josta olen TÄÄLLÄ kirjoitellutkin. Hän oli välillä sairaslomalla ja välillä vain työttömänä. Minä yritin saada häntä töihin, ehkä itsenikin vuoksi. Tuntui, että ihmiset jatkuvasti kyselivät "mitä D tekee työkseen, ai miten niin ei ole töissä", "joko se on töissä?", "no miksi se ei ole töissä?" Ja minä jollakin tavalla häpeilinkin sitä, vaikka minun olisi kuulunut olla tukena. Musta tuntui vain niin käsittämättömän epäreilulta, että miksi meille käy näin? Ensin meni jalka, sitten selkä, sitten se leikataan, mutta se menee oikeista ohjeista huolimatta uudelleen!
Koko ajan muistissa kuitenkin oli, kuinka ahkera D oli, kun hän oli kunnossa ja kun hänellä oli töitä. Silti minä epäilin häntä. Olemme puhuneet näistä ajoista, turhankin usein. Olen pyytänyt D:ltä anteeksi, kuinka painostin häntä töihin hänen ollessaan kipeä, mutta edelleen se tuntuu vaivaavan häntä ajoittain.


Keväällä D sai töitä. Aikaisemmin hän oli saanut osa-aika töitä, joten kuntoon päästyään hän teki kahta työtä päällekkäin. Pesti oli ensin pari kuukautta, mutta onneksemme hän pääsi pidempään työsuhteeseen. Työ on hänelle mieluista, eikä ilmeisesti selkää rasittavaa. Vaikka hän joutuu sitä kovasti joka päivä jumppaamaan ja käy salilla sitä vahvistaakseen.
Vastoinkäymisiä on ollut niin paljon, varsinkin työrintamalla, että eiköhän tässä ole edessä vähän valoisampia aikoja. Toivottavasti.

6 kommenttia :

 1. Mä niin samaistun suhun. Samilla on kans ollu alkuunsa pätkittäisiä töitä ja sit pitkiä aikoja työttömänä. Pääsi nyt syksyllä vihdoin kouluun. Mä kyllästyin joka paikassa siihen kysymykseen et mitäs tuleva isä tekee työkseen, ai ei työskentele, opiskeleeko, ai ei vielä. Perheitä on niin erilaisia, ja itse olin vaan onnellinen et isä oli kaapon syntymän jälkeen kotona mun ja vauvan kanssa pari kuukautta ennen ku koulu alko, vaikkakin sitten työttömänä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullekkin sillon (varsinkin Nooan) syntymän jälkeen apu kelpasi ja oli oikeestaan ihanaa kun ei tarvinnut kaikkea tehdä yksin. Sillon kun oli pidempi sairasloma/työttömyysrupeama, niin alkoi jo toisen naama ottaa päähän :D Nytkin me tullaan kyllä paremmin toistemme kanssa toimeen kun ei tarvitse kattoa toista 24/7. Mutta välillä kyllä jos nukkuu monta yötä huonosti ja lapset kiukuttelee niin toivoo, että se toinen olisi siinä, onneks on sentään viikonloput :)

   Poista
 2. Toi on kyllä jännä, kuinka muita ihmisiä niin kiinnostaa aina toisen töissä/työttömänä olo... Sillon kans ku Pete oli työttömänä niin kaikki jaksoi aina kysellä. Ja nyt sitte on alkanu kauhee kyselytulva jo mulle että mitä meinaan nyt kun koulu loppuu.. Ärsyttävää, ku ei oikee vielä itekään tiedä mitä tekis, eikä halua kuitenkaan antaa laiskaa vaikutelmaa itestään ja myöntää että oon aatellu hetkisen hengähtää ja miettiä mitä haluan tehdä isona :D Ja tietysti kysellä aina saa, mutta usein nää tämmöset työttömyys yms kyselyt ei oo niin positiiviseen sävyyn kysyttyjä... Ja oli muuten ihana tulla aina siistiin kotiin töistä, kun toinen oli ehtiny päivän aikana siivoilla ja usein kokatakin ruuan valmiiksi ;) Mua ei ainakaan haittais jäädä hetkeksi kotiorjaksi hahah :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttävää kun et oo vielä kerinny edes valmistumaan, niin näin etukäteen ennen kun on edes työtön niin kysellään, mihis oot menossa töihin tai kai sulla nyt on jo paikka! Mäkin silloin kun valmistuin kampaajaksi, niin pidin ensin kuukauden "lomaa" ja sitten menin töihin, oli se mukava keritä hengähtää välissä :)

   Poista
  2. Joo kuukausi kuulostaaki just sopivalta hengähdystauolta, joka varmasti tulee tarpeeseen :D t. Minä joka stressaan näyttöjä niin että tukka lähtee päästä :'D

   Poista
  3. Kyl se pieni levähdystauko kannattaaki ottaa jos mahdollista, jaksaa sit taas paremmin:)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016