torstai 27. lokakuuta 2016

Mikä siinä syksyssä masentaa?

Minä pidän kaikista vuodenajoista. Jokaisessa on jotakin kaunista ja silti jotakin, josta en niin pidä.
Syksyssä parasta on kun lehdet vaihtavat väriä kauniin keltapunaoransseiksi. Rakastan kaunista syysaurinkoa, joka maalaa maiseman kuin taideteokseksi. Alkusyksystä on vielä lämminkin. Paras lämpötila on kun kauniin värisessä neuleessa ja paksussa kaulahuivissa ei tule kuuma, mutta takkia ei vielä tarvita.

Mutta sitten tulee loppusyksy, ennen lumen tuloa. Pimeää, märkää ja kylmää. Haluaisit laittaa jo talvitakin päälle, koska on kylmä, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi kylmä, että voisit sitä oikeasti laittaa.
Yrität sulloa sen paksun neuleen päälle syystakkia, joka vielä viime syksynä oli in, mutta ahdistut vain enemmän ja joka paikasta puristaa. Tää takki on varmaan kutistunut tuolla kaapissa.Mulle tulee jokaisesta vuodenajasta mieleen vanhoja muistoja. Syksystä kaikista vähiten hyviä. En ole koskaan kuitenkaan kokenut kärsiväni syysmasennuksesta, mutta välillä aika matalaksi saa mielen nämä synkät päivät. Ehkäpä kynttilät auttaisivat? Ne olisi kyllä sytytettävä vasta neiti taaperon mentyä nukkumaan. Tosin eilenkin hän nukahti vasta kymmenen aikaan, "tulen pois huoneestani ja sitten juoksen takaisin sänkyyn"-shown jälkeen, kuka sitten enää jaksaa kynttilöitä sytyttää, kun saa pelätä nukahtavansa sohvalle..

Toisaalta odotan jo lumen tulevan, pääsisi tästä synkkyydestä, mutta toisaalta se on merkki siitä, että kohta on taas ihan oikeasti kylmä. Talvella on liian kylmä ja pimeää, kesällä liian kuuma ja valoisaa, syksyllä on liian märkää ja keväällä on liian märkää. Jotenkin tästä tuli nyt kuitenkin kirjoitus, josta päälimmäisenä jää mieleen, että kaikki vuodenajat on p*skaa..
Talvi on kuitenkin kaunis valkoisine kinoksineen ja tähtitaivaineen. Keväällä luonto puhkeaa kukkaan ja kuka nyt ei muka oikeasti tykkää siitä, että kesällä lapsille ei tarvitse pukea kolmea kerrosta vaatetta päälle, jotta voi mennä ulos? Ja syksyn ykkösjutuista kirjoitinkin jo.
Ehkä minä vain vedän villasukat jalkaan ja sytytän ne muutamat kynttilät, vaikka sitten kymmeneltä illalla.. ja nautin syksystä. Kohta on jo talvi, niin, ja joulu!


4 kommenttia :

 1. Tää aika vuodesta on kyllä ihan syvältä :( kun vielä ei oikein voi hössöttää jouluakaan... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Mutta kohta vaihtuu marraskuuksi, nii kyllä sit voi alkaa jo vähän hössöttää ;)

   Poista
 2. Eikös jouluvalot ole nykyään kaamosvaloja? ;) Kyllähän sellaiset voisi jo virittää vaikka sisälle johonkin lyhtyyn.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016