maanantai 21. marraskuuta 2016

BLOGIHAASTE: Stressitön joulu

Sain haasteen bloggaajatoverilta Katrilta, Kotona ja kaupungilla-blogista.

Tarkoituksena on kertoa omia vinkkejä, kuinka joulusta tulisi stressittömämpi. Minä kun olen niin kova stressaamaan asioista jo kauan ennen kuin ne ovat tapahtumassa, joten totta kai joulunkin miettiminen on aloitettu hyvissä ajoin. 
Tänä vuonna minun ei tarvitse huolehtia jouluruuista, eikä oikeastaan mistään, sillä vietämme joulua tänä vuonna D:n äidin luona Vaasan suunnilla. Mutta tottakai siihenkin liittyy jo kaikenlaista huolehtimista, joten koitan noudattaa itsekkin seuraavia vinkkejäni..

1. Aloita pakkaaminen ajoissa ja tee lista. Me tosiaan vietämme jouluaaton ja joulupäivän D:n äidillä. Matkaa yhteen suuntaan kertyy noin 200 kilometriä. Kahden pienen lapsen kanssa ei mikään pikkulaukku riitä, mutta yleensä mukaan tulee raahattua kaikkea turhaakin ja monesti ne tavarat, joita oikeasti tarvitsisi, jäävät kotiin. Ajattelinkin tällä kertaa kirjoittaa itselleni etukäteen listan, mitä ehdottomasti tarvitaan, niin ainakin ne hyödyllisimmät tulevat mukaan. 
Yritän myös aloittaa pakkaamisen vähän aiemmin kuin edellisenä iltana. Kiireessä pinna kiristyy ja listoista huolimatta joku jää pakkaamatta.
Ostamme tietysti itsekkin lapsille joululahjoja, mutta turha niitä on raahata satojen kilometrien päähän, koska ne pitää kiikuttaa kuitenkin myös takaisin. Lahjoja tulee kuitenkin myös Vaasan päästä varmasti aikalailla.

2. Suunnittele aikataulu, mutta jätä joustovaraa. Tämä moka meillä käy usein. Sovitaan, että lähtö on kello 10.00 ja molemmat tietävät aivan varmasti, että niin ei tule tapahtumaan ja sitten molemmat (varsinkin D) kiukuttelevat, kun taas ollaan myöhässä. Niimpä parempi idea onkin sopia, että tähdätään johonkin kellonaikaan, mutta lisätään siihen vaikka 20 minuttia lisäaikaa. 

3. Koristele pikkuhiljaa. Vaikka emme kotona joulua vietäkkään, haluan silti luoda jouluisen tunnelman kotiin. Kaivoin tänään ensimmäiset joulukoristeet kaapista. Jotakin uuttakin olisi kiva ostaa, mutta katsotaan rauhassa löytyykö mitään silmää (ja rahapussia) miellyttävää, ei aleta turhaan ostamaan mitään roinaa.
4. Ole avoimin mielin. Tämä on minulle ehkä kaikista vaikein osuus. Minulla kestää aina aikansa totutella kaikkeen uuteen. Olen esimerkiksi joka joulu tottunut niihin samoihin jouluruokiin ja odotan niitä koko vuoden! Meillä on aina ollut joitakin erilaisia ruokia, joita ei välttämättä joka joulupöydästä löydy, kuten makaroonilaatikkoa ilman jauhelihaa ja valkokastiketta kananmunilla. Nyt en tiedä millaisia ruokia D:n puolella normaalisti jouluna syödään. Mutta yritän kestää urheasti tämän muutoksen.

5. Ota vain rennosti. Nyt kun kerrankin voi jättää suurimman joulusiivon välistä, eikä tarvitse väkertää kaikkia ruokia, voin koittaa vähän rentoutua. Stressaan aina reissaamisesta lasten kanssa ja me saadaan D:n kanssa aina kina aikaiseksi jostakin, joten jos jonkun asian kanssa pystyy ottamaan rauhallisemmin, niin se on jo plussaa.

Olemme näinä yhteisinä vuosina olleet vuorotellen joulun minun äidilläni ja vuorotellen D:n äidillä. Nyt mietimmekin, josko olisimme tästä lähin kotona ja jos D:n äidillä ja hänen miehellään olisikin mahdollisuus tulla joka toinen joulu meille, olisi se hurjan paljon helpompaa. Ei tarvitsisi istua puolta joulua autossa ja käyttää kaikkea energiaa lasten kanssa reissaamiseen.
Reissut lasten kanssa välillä ovat toki kivoja ja mukavaa vaihtelua, mutta kaikki tietävät ettei se ihan aina ole niin kovin suurta herkkua.

Mukavaa ja stressitöntä joulua jokaiselle!

Minä haastan 
kertomaan omat vinkkinsä stressittömämpään jouluun! :)

14 kommenttia :

 1. Kiitos kun lähdit mukaan haasteeseen sekä hyvistä vinkeistä! <3

  Meilläkin on välillä jotain uutta joulupöydässä testissä. Viime vuonna oli bataattilaatikkoa muiden joululaatikoiden ohella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä aika hyödyllinen itsellekkin! Toivottavasti osaan noudattaa edes vähän omia vinkkejäni :) Kiitos haasteesta<3

   Bataattilaatikko kuulostaa kyllä hyvältä piristykseltä joulupöydässä!

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa. :)
  Oon samanlainen stressaaja, joten tästäkin postauksesta voin ottaa vinkkejä omaan elämään ja tulevaan jouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:)
   Toivottavasti jostakin vinkistä on hyötyä teidänkin joulussa:)

   Poista
 3. Stressitön joulu on hyvä! Mekin vietämme tänä vuonna stressittömän joulun Tahkolla. Muistan omasta lapsuudesta, kuinka kamalaa oli kun äiti oli niin stressaantunut jouluna. Tai oikeastaan sitä edeltävänä aikana. Olenkin pyrkinyt itse siihen, että joulun (tai muidenkaan juhlien) järjestämisestä ei tehdä stressiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana vähän erilainen jouku tulossa teille!:)
   Muistan minäkin oman äitini, joka edelleen stressaa siihen asti kun kaikki ovat joulupöydässä, liekö siitä sitten tarttunut :D

   Poista
 4. Mäkin olin tässä haasteessa mukana :D Musta on hauska huomata, että varmaan jokainen, joka on haasteeseen vastannut vannoo listojen nimeen! Onkohan listat enemmänkin naisten, kuin miesten juttu.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti! Mä en osaa edes kuvitella mun miestäni minkään listan kanssa seisomassa ja pakkailemassa.. Näitä naisten juttuja;)

   Poista
 5. Me ollaan kans ajoissa liikenteessä ja otetaan iisisti :)
  Hyviä vinkkejä...erityisesti koristelu ajoissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä myöhemmälle jättää niin siitähän se stressi enimmäkseen syntyykin..

   Rentoa joulua teille!

   Poista
 6. Kiva haaste ja hyviä vinkkejä! :)
  Välillä tulee joulukiireen keskellä fiilis laittaa listaan oma kohta: "Hengitä!" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit:)
   Tuo puuttukin mun listasta, mut todellakin hyödyllinen! :D

   Poista
 7. Ihan mieletön blogi löytyi ja luettuani esittelystä "usein hermoja raastava katti" klikkasin itseni heti lukijaksi. :D Kirjoitan just Stressitön joulu -postausta ja eksyin tänne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi kiva, että löysit tiesi tänne ja oikein paljon tervetuloa lukemaan!! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016