lauantai 5. marraskuuta 2016

Näin matkustat kahden pienen lapsen kanssa

Tällä viikolla Helsingissä järjestettiin Kaksplussan blogikoulutus. Kutsun tullessa paloin halusta osallistua siihen. Näkisin ensimmäistä kertaa blogisisaria ja saisin hyödyllistä tietoa muutenkin uutena bloggaajana. Ajankohtana torstai oli kuitenkin hieman hankala koko perheen reissulle miehen töiden takia. Siispä kyselin heti, olisiko äidilläni mahdollista lähteä reissuun kanssamme.

Alkuperäinen suunnitelmamme oli lähteä matkaan autolla, mutta koska Porista on jonkin verran matkaa Helsinkiin, valitsimme kulkupeliksi junan. Se olisi varmasti lapsillekkin mukavempi vaihtoehto, sillä minun oli otettava Nooa koulutukseen mukaan ja Eeville olisi pitänyt joka tapauksessa hommata hoitaja D:n työpäivien ajaksi. Olimme siis päättäneet myöskin yöpyä Helsingissä, sillä päivästä olisi tullut liian raskas, jos samana iltana olisimme suunnanneet kotiin.

Kahden pienen lapsen junamatkustamisessa vinkki numero yksi olisi, älä lähde YKSIN! En edes tiedä olisiko noin pitkän matkan tekeminen kahden alle kaksivuotiaan kanssa mitenkään mahdollista.. Kaksostenrattaat olisivat ehkä juuri ja juuri mahtuneet junaan, mutta ongelmallista se olisi ollut. Jälleen kerran mummu pelasti meidän reissun ja pääsi mukaan. Muuten koko hommalle olisi saanut sanoa heipat jo alussa.

Loput vinkit ehkä heittäisin romukoppaan. Reissun onnistumisprosentit riippuvat ainoastaan lapsista. Voit toki raahata mukanasi kassillisen leluja ja virikkeitä, sekä pieniä palkintoja, joiden avulla lahjoa lapsia käyttäytymään hyvin. Itse olen kuitenkin todennut, että vielä näin pienten kanssa sekin on välillä turhaa. Jos vajaa kaksivuotias taapero haluaa juuri tässä näin vetää itkupotkuraivarit, ei siihen yleensä toimi "kuule rakas, saat täältä maissinaksun jos olet nyt ooooikein nätisti.." Juu ei, siinä vaiheessa tilanne todennäköisesti pahenee.Meidän reissu kokonaisuudessaan onnistui kuitenkin aivan tajuttoman hyvin! Pori-Tampere välillä oli leikkipaikka, jonka vierestä olimme varanneet paikat sekä meno- että paluumatkoille. Nooa nukkui Tampere-Helsinki välillä ja Eevikin nukahti syliin lähes tunniksi. Takaisin tullessa Eevillä meinasi käydä aika pitkäksi ennen kuin pääsimme taas leikkivaunuun, mutta hyvin hän jaksoi joka tapauksessa.
Eevillä on taipumusta nirsoiluun ruuan kanssa kun ollaan reissussa, mutta hyvin maittoi ruoka. Nukkuminen hotellissa oli jännittävää, joten päädyimme ratkaisuun, että Eevi sai nukkua vieressä. Eikä tästä onneksi koitunut ongelmia kotiin päästessä. 
Minun pienet reippaat reissaajat<3

2 kommenttia :

 1. Tuon ikäisiä ei kyllä tosiaan pahemmin lahjota millään, kun se uhmakohtaus iskee.
  Hienoa, että teidän reissu sujui hyvin :)

  Meidän 2v. on aina ihan innoissaan junan leikkipaikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei kyllä todellakaan, se on menoa sitten kun se iskee :D
   Meidän likka oli kyllä ihan haltioissaan kun huomasi, että juna liikkuu ja kyllä se leikkipaikka oli ihan ykkönen ja varsinkin liukumäki!:)

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016