torstai 19. tammikuuta 2017

ÄIDIN VUORO ITKEÄ HAMPAITA

Meillä on nyt monta kuukautta vuorotellen tullut jollekkin perheenjäsenelle hampaita. Nooalle kaikista ahkerimmin ja usein monta samaan aikaan. Tietysti ollaan säästytty useilta itkuilta kun hampaita on tullut monta kerralla. Nooan ensimmäiset hampaathan tulivat hänen ollessaan neljä päivää vajaa neljä kuukautta ja heti kaksi yhtä aikaa. Siitä seurasi pienen pieni tauko kun alkoi toinen yläkulma pullottaa. Parin päivän sisällä kuitenkin huomattiin, että jippii, sieltähän tulee neljä ylähammasta kerralla! Taas pieni tauko ja nyt kaksi alahammasta ovat saaneet toiset kaksi kaveriksi.

Eeviä taas on vaivannut isot poskihampaat, joista toinen on puhjennut alas kokonaan ja toinen puoliksi. Ylös en olekkaan huomannut kurkata kun juuri ja juuri neiti suostuu yhteistyöhön hampaiden pesun kanssa.

Mutta nyt olikin taas vuorossa äiti. Mulla taisi ensimmäinen viisaudenhammas kasvaa ennen kuin täytin 18-vuotta. Molemmat viisurit revittiin ylhäältä pois, koska eivät olisi kuulemma suuhun edes mahtuneet.
Raskausaikana tottakai nämä hampaat alkavat aina oireilemaan. Eeviä odottaessani jouduin syömään yhden tai kaksi antibioottikuuria niihin pirulaisiin. Viimeisimmässä odotuksessani söin myös ainakin yhden. Toinen alarivin viisaudenhampaista mahtui kasvamaan kokonaan, mutta tämä viimeinen onkin koetellut hermoja.


Jälleen kerran muutaman oireettoman kuukauden jälkeen alkoi pääni yhtäkkiä kipuilla päivisin, sitten alkoi leukaa särkeä. Lopuksi ientä ja oikeastaan koko suuta. Yhtäkkiä huomasin taas päivittäin vetäväni burana-panadol-comboa.
Kun kipua oli jatkunut viikon verran, soitin hammaslääkäriin, että tahdon tuon p*rkeleen kokonaan pois suustani. Hirmuisen ystävällinen täti kertoi, että lääkärille oli puolen vuoden jono ja lääkäri kirjoittaisi minulle lähetteen kirurgille, jonne saisin odotella vähintäänkin yhtä kauan.
Olin kuitenkin saanut tarpeekseni jatkuvista antibioottikuureista ja lupasin ottaa ajan, vaikka sitten kesäkuulle. Täti sitten myöskin vinkkasi syömään buranaa ja panadolia, johon kerroin syöneeni kyseisiä pillereitä jo viikon. Silloin hän ehdotti, josko menisin hammaspäivystykseen vielä samana päivänä.
Otin ajan ja olin varma, että taas mennään samalla kaavalla, puhdistus ja antibioottikuuri. Vaan eipä mentykkään! Hammaslääkäri sanoi heti laittavansa kirurgille lähetteen, mutta päätti ottaa samalla myös röntgenkuvan. Kuvasta selvisi, että juuret olivat kuulemma hyvin suppeat ja ehdotti, että koittaisi itse repiä hampaan pois. Minä olin jo tarpeeksi kärsinyt siitä hampaasta, joten sanoin, että anna palaa vaan!
Ja niin minä lähdin hetken kuluttua hammaslääkäristä, yhden hampaan köyhempänä. Mutta se oli sen arvoista. Ei tarvitse äidin enää itkeä kipeää hammasta ja hirveäksi harmiksi jouduin koko loppuillan syömään jäätelöä, kun pureskelu oli hankalaa ja kuumaa ruokaa ei saanu syödä..4 kommenttia :

 1. Voih, hammaskivut on kaikkein kököimpiä! 😩 Toivottavasti kaikkien hampikivut loppuu pian!! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on! Mut sitten kun itelle tulee kipeeks niin tuntee kyllä sen lastenkin tuskan paremmin, kun muistaa kuinka kamalasti se sattuu:(
   Mutta eiköhän nää tästä ala helpottaa<3

   Poista
  2. Totta! Mut saapa ainaki mättää jäätelöä hyvällä omallatunnolla ;) <3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016