lauantai 25. helmikuuta 2017

Väsynyt kotiäitiyteenkö?

Noin kaksi vuotta ja kolme kuukautta kotiäitiyttä takana. Välissä olin viisi kuukautta koulussa ja jäin vähän ennen kuopuksen syntymää taas kotiin. D oli siis tällä välin esikoisen kanssa kotona.
Äitiysloma loppui helmikuun alussa ja olen toistaiseksi edelleen kotona, kodinhoidontuella. Tänään rahattomuus löi minua kasvoihin, nyrkillä. Laskuja tulvii ovista ja ikkunoista, se raha joka ilmestyy tilille, katoaa siinä samassa, hyvä kun vilaukselta ehtii näkemään, ettei tili ole nollilla.

Rakastan olla kotona lapsien kanssa, rakastan lapsiani eniten maailmassa, sehän on sanomattakin selvää. Mutta nyt pitää sanoa, äiti on väsynyt ja äiti on laiskistunut. 
Aamulla ennen yhdeksää lapset ovat syöneet puurot ja vaatteet on puettu, yleensä siis näin. Joinakin aamuina jopa kaikki tämä tuntuu ylitsepääsemättömän rankalta. Puurot syödään ja vaipat vaihdetaan ensimmäisenä, mutta kuinka raskasta onkaan mennä ylös hakemaan päivävaatteita, jollei niitä ole muistanut kiikuttaa alas sieltä ensimmäistä kertaa tullessa?
Jos yöllä unet ovat jääneet vähäisiksi, tuntuu, ettei pannullisella kahviakaan ole mitään vaikutusta.Entäpä lasten viihdykkeet ja virikkeet? Aluksi kävimme lähes joka viikko mammatreffeillä, tapasin usein serkkuani kaupungilla kahvin tai salaatin merkeissä. Nyt olemme olleet toki kipeinä tai muuten estyneitä lähtemään esimerkiksi joka viikkoisille treffeille, mutta välillä syy on vain siinä, että ei pysty, ei jaksa.
Ulkoilemme päivittäin, jollei taivaalta satu satamaan jalkapallon kokoisia vesipisaroita. Olemme kuitenkin liian usein jämähtäneet samaan leikkipuistoon ja samoihin pulkkailureitteihin.

Samaan aikaan kun mietin, että pääsisipä välillä yksin lähtemään vaikka pariksi tunniksi töihin, olen kauhuissani ajatuksesta laittaa pienet pirpanani päiväkotiin. Kuinka he siellä pärjäisivät? Pääsevätkö he aina syliin kun sylipula iskee? Kuopuksella on alkava eroahdistus, kesken leikkien on yhtäkkiä päästävä äidin syliin. Esikoinen on jo reipas tyttö, toisinaan vähän ujo, mutta hyvin sopeutuvainen.
En ole vielä mihinkään menossa, vaikka töitä olenkin hakenut. Mutta ajatukset pyörivät niin kovasti mielessä, että suhina kuuluu. Saisinko itseeni jotenkin lisää puhtia, jotta voisimme kaikki nauttia näistä viimeisistä kuukausista kotona? Lapset ovat niin hetken pieniä. Mutta mistä äidille lisää energiaa jaksaa kahden pienen sähkösaappaan kanssa?


7 kommenttia :

 1. Kun aurinko alkaa taas kunnolla paistamaan ja hiekkalaatikot sulavat niin uskon energiaa löytyvän taas ihan eri tavalla. 😊 Mulla samanlainen väsymys päällä. Mekin tosin ollaan oltu norossa ja flunssassa, joten anteeksi annettakoon. 😄 Ei ne lapset onneksi siihen tylsyyteen kuole. Luulen, että mä oon kotona ainakin syksyyn. Sitten ehkä joku osa-aikainen työ? Saa nähdä. 🙃 Tsemppiä! Kyllä se helpottaa kun muutkin väsyneet äidit kaivautuvat koloistaan keväällä. 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli myös noro ja flunsss ihan peräkkäin ja nyt on esikoisella vielä kunnon yskä päällä!😅 Mulla suunnitelmissa mennä töihin tossa kesän korvilla tai sitten syksyllä takaisin kouluun jos ei löydy hommia.. Mutta ehkä mä luotan siihen, että auringon paisteen myötä mäkin reipastuisin💪🏼

   Poista
 2. Erittäin hyvä kirjoitus. Itse painiskelen samojen ajatusten/ olotilojen kanssa. Meillä lapsilla vähän enempi ikäeroa, mutta pienempi 1.5 v niin villi tapaus että välillä käy myös surku esikoista 5 v kohtaan kun ei päivän mittaan ehdi häneen keskittyä aina kunnolla kun pienemmän perässä saa juosta ja tuhoja siivota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ristiriitaisia juttuja nämä! Toisaalta haluaisin olla lasten kanssa, vaikka tiedän (varsinkin esikoisen) tarvitsevan jo monipuolisempia juttuja, joita on välillä vaikea toteuttaa vauvan kanssa. Silti yritetään keksiä välillä jotakin spesiaalia, varsinkin viikonloppuisin kun mieskin on kotona.
   Toisaalta itsekkin kaipaisi jotakin muuta, mutta päiväkotiasiaa pitää sulatella vielä hetki!

   Poista
 3. Tuttuja ajatuksia! Mulla loppuu ens kuussa äitiysloma. Mies heitti tammikuussa kysymyksen et jos laitettaskin neiti päiväkotiin, mistä luonnollisesti ensin suutuin (sehän sanoi mua huonoksi äidiksi kun noin sanoo, eikö 😅) välillä katon töitäkin mut ei oo kyllä sellasta mikä sais mut laittaa alle kolmevuotiaita päiväkotiin 💔

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016