torstai 16. maaliskuuta 2017

Aktiviteettejä lapsille Porissa

Viime sunnuntaina käytiin koko perheen voimin ensimmäistä kertaa Porin Karhuhallin lasten liikuntamaassa. Liikuntamaa on ilmeisesti pyörinyt koko talven, aina sunnuntaisin. Paikalle päästyä alkoi ihan harmittaa, että miksi ei olla käyty aikaisemmin! Olin kyllä kuullut tapahtumasta, mutta jotenkin ei ollut tullut lähdettyä.
Olen itse käynyt Karhuhallissa joskus vuosia vuosia sitten, ala-asteella. Pihalla oli hirmuisesti autoja ja joka puolella lapsia, silloin ajattelin, että kuinka ahdasta siellä mahtaa olla. Kuitenkin koko nurmialue oli käytössä ja sekaan mahtui vallan mainiosti.

Sisälle päästyämme, Eevi oli jo aivan haltioissaan. Hän olisi juossut suoraan alueelle halareineen ja kenkineen, mutta pakko oli kuitenkin riisua ensin. Ja kun vihdoin pääsimme nurmelle, Eevi pinkoi ympäriinsä minkä jaloistaan pääsi ja nauraa räkätti. Alueella oli palloilupiste, iso "pomppupatja", liukumäkiä, pieniä trampoliineja ja vaikka mitä. Jokaista oli tietysti päästävä koittamaan, mutta pieni ihminen oli niin hullaantunut, ettei osannut edes päättää mihin seuraavaksi.
Nooa pääsi myös konttaamaan nurmelle, vaikka suurimmaksi osaksi viihtyi Manducassa ja lopuksi nukahtikin siihen hetkeksi.Meillä oli todella mukavaa päivä. Liikuntamaa on auki klo 15-17, menimme heti sen auettua ja lähdimme vähän ennen viittä. Törmäsimme myös enooni ja Eevi viihtyi välillä häntä viisi kuukautta nuoremman serkkuni kanssa. Millään ei tietenkään olisi maltettu lähteä kotiin, mutta ruokaakin piti ehtiä tekemään.
Kaiken kaikkiaan tapahtuma oli nappi suoritus ja tämä kaikki maksoi vain 2€/lapsi ja
vanhemmat ilmaiseksi! Valitettavasti Liikuntamaa on auki enää kahtena sunnuntaina, mutta tarkoitus olisi päästä sinne vielä molempina kertoina. Tapahtuma on suunnattu 1-10-vuotiaille lapsille. Jokaisella lapsella tulee olla huoltaja tai muu vanhempi mukana. Ohjelma ei ole ohjattua, mutta plussaa oli, että joka puolella oli kuitenkin valvojia, jotka pitivät toimintaa silmällä.

Tiistaina suuntasimme lasten ja mummun kanssa nokat kohti HopLoppia. Menimme sinne päivällä, joten paikka oli hyvin hiljainen muutamaa muuta lasta lukuunottamatta. Vaikka varsinkin Eevi tarvitsisi enemmän ikäistään seuraa, oli kuitenkin mukavaa olla ja mennä rauhassa. HopLopissakin löytyy puuhaa jos jonkinmoista. Pallomeri osoittautui molempien lasten lemppariksi. Nooa rakastaa palloja ylikaiken ja hänen ilmeensä oli näkemisen arvoinen kun hän näki loputtoman määrän eri värisiä palloja. Eevi pääsi seikkailemaan paikkoihin, joissa niin harvoin tulee käytyä. Pallomeren jälkeen hyvänä kakkosena tuli liukumäet. Mutta kaikista parasta oli vain nähdä se ilo ja riemu, joka paistoi lasten silmistä kun he saivat mennä ja touhuta sydämiensä kyllyydestä.
HopLopissa on myös ruokapaikka, josta löytyi syötävää niin isoon kuin pieneenkin nälkään, suolaisesta makeaan. Paikka oli siisti ja tilava. Emme tietystikkään joutuneet jonottamaan tai odottelemaan pienen väkimäärän takia. Sisäänpääsy on myöskin aikuisille ilmainen, yli 1-vuotiaat lapset 10 euroa. Minusta hinta ei ole kovin paha, koska siellä tulee harvemmin käytyä. Jos välillä pääsee tekemään jotakin spesiaalia, voi siitä silloin tällöin maksaa muutaman euron enemmän.
Illalla lapset nukahtivat hyvin väsyttävän leikkipäivän jälkeen ja he saivat viettää laatuaikaa mummun kanssa. Ihan huippupäiviä!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016