torstai 11. toukokuuta 2017

MAANANTAI, JOKA MUUTTI KAIKEN


Maanantai alkoikin jo normaalista poikkeavalla tavalla. Yleensä herätyskello ei ole soittamassa, mutta nyt se herätti kello seitsemän, jotta ehdimme pukeutumaan ennen kuin odottamamme henkilö kolkutti ovella..

Lapset ovat sairastelleet, samoin D, joka hyvin harvoin saa mitään pöpöä. Nenät vuotavat, koko ajan joku yskii tai rohisee, ainoastaan minä olen lähes oireeton. Kotonamme haisee tunkkaiselta, haisi jo muuttaessamme, mutta me hölmöt kuvitttelimme sen vain johtuneen asunnon "ominaishajusta". Kuitenkin alakerran eteisessä ja vessassa on pistävä haju, jonka mekin haistamme yhä, vaikka joka päivä täällä oleskelemme.

Otin pari viikkoa sitten yhteyttä vuokranantajiimme ja asiat lähtivät eteenpäin. Viime viikolla kävi huoltomies, joka vahvisti, ettei haju ole vain meidän tai vieraidemme nenissä.
Henkilö, jota aamulla odotimme saapuvaksi, oli rakennekuivausfirmasta. Olimme lähes varmoja, että asunnossa on jonkinnäköinen kosteusongelma, mutta emme tajunneet tilanteen vakavuutta. Keskustelimme hetken ja kerroin tilanteesta, jonka jälkeen päästin työmiehen hommiinsa.

Mies tutkiskeli ensin yläkertaa, jonka jälkeen siirtyi keittiöön. Hän avasi pitkän kaistaleen tiskialtaan puoleisesta seinästä ja kuulin vain hiljaisuuden, aavistin pahaa, mutta en mitään niin pahaa, jota jouduin hetken päästä kuulemaan..
"Jaahas, tää onkin ihan homeessa!" HOMEESSA?? Siis että mitä että??
Suuni loksahti auki. Samassa kiehahti kiukku, suru, ärsytys ja kaikki negatiiviset tuntemukset valtasivat minut saman aikaisesti.

Asunnossa oli tehty mittauksia kaksi vuotta sitten, jolloin oli todettu kosteutta ja suositeltu tekemään lisätutkimuksia, joita ei oltu ikinä tehty. Oliko tämä siis ollut tiedossa? En tiennyt kuinka olisin käsitellyt tätä vihaa.
Seinä homeessa, lattia homeessa, koko vessan lattia märkä, N:n makuuhuoneessa kosteutta! Koko alakerta tulisi purkaa lattioita ja seiniä myöten. Alkoi iskeä paniikki. "Mitä nopeammin pääsette pois täältä, sen parempi oman terveyden kannalta", sanoo mies. Sairastelun syy valkeni hyvin nopeasti. Me asumme herranjumala homeisessa asunnossa. Pettymys ja kiukku myös itseäni kohtaan, kuinka en ollut tätä tajunnut, ääliö minä!

Muutama läheinen oli päästänyt ilmoille ajatuksen homeesta, mutta typerästi olin vain kuvitellut, että eihän se voisi olla mahdollista, kai me olisimme sen haistaneet. Mutta haistoinkin sen vasta kun tämä mies ojensi nokkani eteen homeisen parketin palasen. Jokainen kirosana vuorotellen pyöri päässäni, itketti. Itketti niin vietävästi. Olimme asuneet lähes kymmenen kuukautta asunnossa, joka oli täynnä hometta.

Tilanne ei kuitenkaan ratkeaisi surkuttelemalla, jota kuitenkin loppupäivän tein aina puheluiden välissä, kun yritin selvittää, kuinka tästä jatkettaisiin. Nyt vain toivomme, että löydämme mahdollisimman pian uuden kodin. Tämän piti olla viimeinen vuokra-asuntomme, seuraavan piti olla oma, mutta aikataulu muuttuikin niin kiireiseksi, ettemme näin hätäisesti voi edes harkita ostavamme omaa asuntoa, on vain päästävä pois ja mieluiten heti.

Olen edelleen hyvin vihainen ja pettynyt. Pidimme asunnosta ja varsinkin asuinympäristöstä. Saimme juuri lapsille hoitopaikankin aivan läheltä. Välillä tuntuu, että kohta äiti pimahtaa. Miksi tämän piti tapahtua juuri nyt, kun olen palaamassa työelämään ja lasten päiväkotitaival on alkamassa. Suuria muutoksia liian pienessä ajassa. Mutta ei auta, nyt on päästävä pois.

10 kommenttia :

 1. Voi ei :/ todella harmillista, mutta onneksi löytyi syy ja toivottavasti pääsette mahdollisimman pian uuteen asuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo positiivista oli tietty kuulla, ettei kaikki ole vaan omaa kuvitelmaa!

   Poista
 2. Hui kamala, ihan hirveetä! Itse olisin myös ihan raivona. Toivon että saatte uuden ja kivan kämpän mahdollisimman pian! Kaikki järjestyy varmasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin raivo on nyt viikossa laantunut, mutta edelleen oon todella vihainen ja surullinenkin..
   Toivotaan, että järjestyy, niin on kuitenkin tapana<3

   Poista
 3. Nöyh! Kuvottavan kurja tilanne! Toivotaan, että asianne järjestyy mahdollisimman pian! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 koitetaan pysyä positiivisina, vaikka se hirmu hankalaa onkin..

   Poista
 4. Voi ei, ompa huono tuuri! :( Toivotaan että pääsette mahd. pian pois niin oireetkin helpottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella!:( Uskon hartaasti, että sairastelut loppuu kun saadaan uusi kori!

   Poista
 5. Voi ei! Joko on uusi koti löytynyt? Toivottavasti kaikkien oireilu loppuu kokonaan, kun pääsette pois. 😊

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016