sunnuntai 28. toukokuuta 2017

UUSI HOMEETON KOTIMME

Viimeisten muutaman viikon aikana on tapahtunut paljon, turhankin paljon, mutta onneksi enemmän hyviä asioita.
Kolme viikkoa sitten olimme puulla päähän lyötyjä, kun kotimme paljastui homeasunnoksi. Aloimme pikaisesti etsiä uutta kotia. Aluksi toivoimme rivitalokolmiota tai neliötä, mutta sellaisia ei sattunut sillä hetkellä löytymään. Päädyimme ratkaisuun, että tyydymme myös kerrostaloon, mikäli se on siisti ja täyttää tarpeemme, kuten esimerkiksi hissi olisi aivan ehdoton.

Viikon aikana kävimme katsomassa useaa asuntoa tai minä kävin lasten ja äitini kanssa, kun D oli tietysti töissä. Pari viikkoa sitten, perjantaina, meillä oli yksi ainoa asunto, jonka me ottaisimme, jos mitään muuta ei ilmenisi. Kyseinen asunto oli siisti kerrostalokolmio, lähellä työpaikkaani ja lasten tulevaa päiväkotia, mutta muuten sijainti oli lähes huonoin mahdollinen. Aivan keskellä kaupunkia, ei mikään ihannepaikka lapsiperheelle.
Äitini ehdotti, että odottaisimme viikonlopun yli, ennen kuin ilmoittaisimme ottavamme asunnon. Odottaisimme vielä muutaman päivän, jos jokin timantti vielä tipahtaisi taivaalta ja se todellakin tipahti!

Äitini laittoi facebookkiin ilmoituksen, jossa meille etsittiin pikaisesti asuntoa. Hänen tuttava huomasi sen ja hetken päästä joku kaverinkaverinkaveri ilmoitti asunnosta, joka oli myynnissä, mutta myös mahdollista vuokrata.
Kyseessä oli kaksikerroksinen pienkerrostalo, jossa ei ollut hissiä, eikä parveketta, jota olimme toivoneet. Mietimme kuitenkin niiden olevan pieniä seikkoja, sillä asunnolla oli aivan mahtava sijainti. Parisataa metriä minun työpaikalleni ja parisataa enemmän lasten hoitopaikkaan. Myös kuvat asunnosta herättivät minussa suuren kiinnostuksen.

Äitienpäivänä juttelin asunnon omistajan kanssa puolisen tuntia ja puhelun jälkeen olin aivan myyty. Kaikki kuulosti täydelliseltä. Sovimme menevämme katsomaan asuntoa tiistaina. Olin jo täysin varma, että tämä olisi meidän unelmakotimme. Uskalsimmekin alkaa jo pakkaamaan, sillä jos asunto miellyttäisi, muutto tapahtuisi viipyilemättä. Pakkaaminenkaan ei kuitenkaan ollut kovin helppo osuus, sillä kaikki mahdolliset tekstiilit oli pestävä ja tuuletettava ennen uuteen kotiin viemistä ja tietysti eri osoitteessa kuin homeisessa asunnossamme. Äitini ja mummini joutuivat siis pyörittämään pesukoineita ympäri vuorokauden tai siis monien vuorokausien ajan.


Asunnon omistaja tuli näyttämään meille kyseistä asuntoa ja se oli aivan upea! Ihanat, tummanharmaat puulattiat ja tilava keittiö. Pienen miinuksen sai pieni vessa, mutta sekin korjaantui sillä, että alakerrasta löytyi tilavat suihkutilat, joita sai käyttää. Ihastuimme asuntoon ja tavarat kannettiinkin jo seuraavana päivänä sisään.
Nyt olemme asuneet täällä muutaman viikon ja pidämme uudesta kodistamme hurjasti. Kaikki viikkojen tapahtumat eivät kuitenkaan rajoitu muuttoon. Olen aloittanut työt, olemme käyneet tutustumassa päiväkotiin ja huomenna se vihdoin alkaa. Jännitys on kova. Jospa saamme tästä asiat rullaamaan niin aikaa jäisi vihdoin muulle kuin murehtimiselle.

6 kommenttia :

 1. Uusi koti näyttää aivan ihanalta! <3 Mutta mä en ois uskaltanu tuoda vanhoja tavaroita uuteen, puhtaaseen kotiin. :( Mitä jos reagoitte niille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Tarkastuksessa selvisi, että home, jota vanhassa asunnossa oli, oli "kuivaa hometta", joka ei ole tarttunut huonekaluihin. Ainoastaan hajuhaittoja voi ilmetä. Sen vuoksi kaikki huonekalut käsiteltiin ja tekstiilit pestiin ja tuuletettiin. Tavarat, joista ei hajua ollut mahdollista saada pois, hävitettiin surutta.
   Nyt 2,5 viikkoa myöhemmin olemme kaikki toistaiseksi terveitä! :)

   Poista
 2. Onnea uuteen kotiin! Ja päiväkotiarkeen 😊

  VastaaPoista
 3. HUIII miten nopea aikataulu, mutta tossa tilanteessahan se on pakko! Oliko tuo teidän edellinen oma vai vuokra-asunto?

  Ihanalta näyttää, toivottavasti tuntuu jo kodilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän meinasi tulla hätä kaikessa kiireessä, mutta selvittiin :) Luojan kiitos oli vuokra-asunto, muuten kaikki ei ehkä olisikaan sujunut yhtä mutkattomasti!

   Kiitos, tämä tuntuu kyllä niin kodilta<3

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Blog Design by Get Polished | Copyright 2016