Pakotettu lapsiasiakas, kampaajan painajainen?

lauantai 22. heinäkuuta 2017

Siis voi että mä rakastan mun työtä. En ole katunut päivääkään, että vaihdoin uuden alan opiskelun vanhaan ammattiini. Päinvastoin! Olo on koko ajan vahvistunut, että tämä se on sitä, mitä mun kuuluukin tehdä. Jokainen päivä on erilainen, eikä ikinä tiedä minkälainen asiakas saapuu ovesta sisään. Olempa saanut muutaman vakioasiakkaankin, joita ensimmäisinä viikkoina olen palvellut ja he ovat tahtoneet uudelleen juuri minun penkkiini. Kertaakaan ei ole ärsyttänyt lähteä töihin, vaikka toki joinakin aurinkoisina päivinä olisin ehkä mielummin maannut palvomassa aurinkoa. Tietysti satoi tai paistoi, niin vapaapäivinä mulla on täällä pari riiviötä ja uskallan epäillä, ettei auringonotosta olisi tullut yhtikäs mitään..

Mutta sitten otsikkoon.. Meillä näkyy ajanvarausjärjestelmässä minkälainen asiakas mahdollisesti on tulossa. Onko vuorossa miesten leikkausta, väriasiakas tai kenties kampausta. Meillä on myös vaihtoehtona listassa lastenleikkaus 0-7v. ja se jos jokin mietityttää, varsinkin vähän kiireisempinä päivinä, kun ei ole ehtinyt sekuntiakaan hengähtää.
Monesti lapsiasiakas on reipas pikkupirpana, joka jaksaa nätisti istua sen tarvittavan 20-30 minuttia paikoillaan, joko jännityksestä jäykkänä tai rennosti lörpötellen. Mutta sitten on niitä lapsia, jotka kiljuvat jo kampaamon ovella ja yrittävät kaikin keinoin livahtaa pois paikalta. Ja kuinka yllättävää, että moni näistä mussukoista löytääkin tiensä aina minun penkkiini.


Voit ehkä sielusi silmin nähdä tilanteen, kun pikkupimpula istuu korokkeella ja kiljuu suoraa kurkkua samalla heiluttaen itseään joka suuntaan, samalla kun minä katson vieressä terävät sakset kädessä.. Ei tule muuten pieneen mieleenkään lähestyä pientä päätä niiden vehkeiden kanssa. Sitten yritetään, että lapsi istuu vanhemman syliin. Puetaan sekä vanhemmalle, että lapselle kapat päälle, vaikkakin aikuinen on joka tapauksessa täynnä hiuksia, kun lapsi rimpuilee joka suuntaan.
No onnistuisiko videon katselu? Yleensä se toimii noin 4-5 minuttia. Entäpä muu lahjonta? Käydäänkö leikkauksen jälkeen hakemassa joku kiva uusi lelu tai vaikka kaupasta jätski! Eeeeeei onnistu.

Äitinä ymmärrän täysin, että kun se huono päivä osuu kohdalle, niin silloin se osuu. Ja vaikka viime parturikäynti menikin aivan loistavasti, ei se välttämättä toistu tällä kertaa. Ymmärrän myös sen, että lapsen tukka menee takkuun ja sitten huudetaan kotona kun niiden selvittäminen sattuu, joten pakko olisi päästä parturiin.
Mutta siltikin pitäisi olla jotakin tilannetajua. Jos lapsi parkuu jo kampaamon ovella, voisi siinä vaiheessa jo pohtia, olisiko joku toinen päivä parempi. Sillä siinä tilanteessa minusta tai kenestä tahansa muusta kampaajasta tulee se kamala parturitäti/setä, joka väkisin leikkasi tukan. Pahimmassa tapauksessa lapsi saa traumat pakottamisesta, eikä varmasti ensi kerrallakaan ole suostuvainen yhteistyöhön.

Joten hyvä vanhempi, ensi kerralla kun tuot lapsesi parturiin, mielessäsi iloisesti ja rennosti menevä leikkaustapahtuma, älä ylläty, se ei joka kerta mene yhtä sutjakkaasti.. Ja silloin, mieti, onnistuisiko ensi viikolla paremmin.
Kaikesta huolimatta, lapsiasiakkaat ovat yleensä ihania, kunhan ei tulevat omasta tahdostaan.

6 kommenttia:

 1. Myönnän olevani juuri se äiti, joka pakottaa lapsensa parturiin. Tytön kanssa homma hoitui alusta asti hienosti, vaikka kovasti jännittikin, mutta tuo taapero, huh! Poika lähtee parturiin "mielellään", mutta ovella tajuaa, että mihin sitä oltiinkaan tulossa. Tukka leikataan ison huudon säestämänä ja niitä hiuksenpätkiä löytyy pari päivää ihan joka paikasta. Mutta. Olen sitä mieltä, että leikattava se on, tavalla tai toisella. En usko tilanteesta jäävän mitään traumoja, sillä ovesta poistuu aina iloinen poika ja uutta, siistiä tukkaa muistetaan esitellä jokaiselle tutulle.
  Ehkä ensi kerralla selvitään ilman huutoa. Ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä itse täysin senkin, kun lapsen tukka alkaa olemaan jo epäsiistin näköinen, niin pakko sille olisi jotakin tehtävä. Ja huudonkin saattaa kestää, kunhan lapsi ei rimpuile niin, että saa itse kampaajana pelätä, koska korva on saksien välissä😅
   Ja onneksi teidän poika on kuitenkin lopputulokseen tyytyväinen!😊

   Poista
 2. Mutta tarviiko mun sitten maksaa siitä tän päivän varatusta ajasta, jos peruutan sen siksi et on huono päivä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri kampaamoissa voi tietty olla eri käytännöt, mutta siellä missä itse työskentelen, ei veloiteta peruutetusta ajasta. Jos kuitenkin vanhemmat päättävät yrittää tapella sen 15-20 minuttia ja haluttua lopputulosta ei kuitenkaan saada, joudumme silloin veloittamaan käytetyn ajan. Yleensä parin minutin sisällä käy selväksi, jos lapsi ei ole yhteistyöhaluinen ja homma jätetään siihen, niin silloin ei tarvitse maksaa ja sovitaan, että katsotaan toisella kertaa uudelleen :)

   Poista
 3. kiva kuulla ammattilaisen kanta! ja ihanaa että nautit työstäsi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|