Kun äiti voi hyvin, lapsetkin voivat

tiistai 25. huhtikuuta 2017

Viime aikoina olen yrittänyt panostaa vähän enemmän omaan hyvinvointiini. Ihan pienillä muutoksilla tuntuu olevan suuret seuraukset. Jokin aika sitten jätin jokapäiväisen karkin mässyttämisen ja siirsin karkkipäivän lauantaille. En kuitenkaan pode huonoa omaa tuntoa, jos joskus viikollakin mukaan lähtee pieni suklaapatukka, sillä ennen se lähti joka kerta..

Toinen pienisuuri muutos tapahtui ruoka-annosten koossa. Varmaan moni kiireinen äiti huomaa yhtäkkiä iltapäivällä, kuinka edellisestä ruokailusta onkin vierähtänyt useampi tunti. Lapset on kyllä ruokittu, mutta kuinka vaikeaa se on itse muistaa/ehtiä/jaksaa syödä. Ja kun vihdoin se armoton nälkä iskee, vedetäänkin safkaa kaksin käsin ja kymmenen minutin kuluttua pidellään vatsaa, kuinka tulikaan näin ahmittua. Yritän toki muistaa syödä säännöllisesti, vaikka aina se ei toteudukkaan, mutta sitä ahmimista olen yrittänyt välttää.
Joskus sitä onnistuu kokkailuissaan niin hyvin, että nälkä lähti jo, mutta kun tää ruoka on vaan niin hyvää! Tätä olen yrittänyt myös hillitä. Tavoitteeni on lopettaa siinä vaiheessa kun olo on kylläinen, ei siinä vaiheessa kun nappi singahtaa housuista.

Paino onkin lähtenyt mukavasti putoamaan. En ole kovin pitkä ja painoa mulla on ollut jonkin verran liikaa. Tai no jonkin ja jonkin verran, välillä aika reippaastikkin ja kyllä vain, yhä painoindeksini herjaa lievää ylipainoa. Nyt kuitenkin pienen painonpudotuksen jälkeen olo tuntuu triplasti kevyemmältä. Fiilis on ihan huikea, kun huomaa ennen kiristävien vaatteiden olevan jopa reilun kokoisia.
Pelkkä painon alastulo on innostanut muutenkin laittautumaan. Jos päivän suunnitelmissa on vain ulkoilua ja lasten kanssa puuhastelua, niin harvemmin sitä tulee tartuttua meikkisutiin. Nyt olen kuitenkin välillä muuten vain meikkaillut, koska se tuntuu piristävän itseä, vaikka mitään erikoista ei olisikaan suunnitelmissa.

Sokerin ja rasvaisen ruuan vähentäminen on myös vaikuttanut jaksamiseen. Aamuisin ei ole niin sokerikrapulainen olo ja ylös nouseminen on paljon helpompaa. Ennen löhösin sängyssä niin kauan, kunnes oli vain pakko nousta puuron keittoon, nyt sängystä ponkaisee ylös paljon energisempi äiti.

Olen käynyt säännöllisesti treeneissä, paitsi nyt olen ollut viikonlopusta asti kovassa flunssassa, mutta olo alkaa jo helpottaa. Olemme myös serkkuni kanssa alkaneet lenkkeilemään paristi viikossa, joko kahdestaan tai serkun koirien kanssa. Vaikka lenkit ajoittuvat myöhäisiltaan lasten nukkumaanmenon jälkeen, on silti ollut energiaa nostaa peppu ylös sohvalta ja seuralaisen kanssa sinne kävelylle tuleekin paremmin lähdettyä.

Tämä kuva kaksi kuukautta sitten kummipoikani ristiäisistä.

Tässä kuva tältä päivältä.

Mulla on toki ollut taipumusta innostua painon pudotuksesta, mutta hetken päästä into onkin jo laantunut. Nyt toivon tämän jatkuvan, jospa sitä kesällä kehtaisi jo pukea bikinit päälle rannalle, saas nähdä!

10 kommenttia:

 1. Sä oot ihana ❤❤

  VastaaPoista
 2. Oho, vau!! Todella hieno muutos! Ja kuitenkin loppujen lopuksi pienillä muutoksilla :)
  Jatka samaan malliin. Pian huomaat, miten nämä tietyt tavat ovat tulleet jäädäkseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!!:) Todellakin pienillä muutoksilla saa "ihmeitä" aikaan. Toivotaan, että nämä jäävät pysyviksi :)

   Poista
 3. Sun tarina kuulostaa samalla kuin minun esikoisen syntymän jälkeen. Esikoinen antoi kuitenkin itselle pysyvän kipinän itsestä huolehtimiseen ja olenkin saanut painon pidettyä kurissa ja herkuttelun kohtuuden rajoissa. Paitsi seuraavien raskauksien aikaan. Mutta ruotuun on palattu nopeasti. Tsemppiä! Uskon, että sullakin motivaatio säilyy 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raskaana saakin vähän lipsua normaalista, kun ei ihan ranttaliksi pistä. Mä olin oikea herkkusuu raskaana!
   Kiitos tsempeistä! Toivottavasti tämä säilyy, niin suuresti huomaan eron omassa kehossa❤️

   Poista
 4. Oot tosi kauniin ja pirteän näköinen tossa kuvassa.

  Pitäisi itsekin yrittää pitää karkkipäivä vaan kerran viikossa. Nyt väsyneenä oon alkanut lipsua ihan liikaa ja sen huomaa kyllä olossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤️

   Itsestäkin tuntuu, että nyt kun vauvavuosi alkaa olla lopuillaan, niin ehtii vähän enemmän jaksaa huolehtia itsestään. Katsotaan kuinka jatkossa, kun on tulossa muutenkin aika suuria muutoksia elämässä!

   Poista
 5. Todella hienoja ja terveitä muutoksia! Juuri sellaisia muutoksia, jotka voi saada pysymään pitkän! Jatka samaan malliin ��

  rakkaudestahyvinvointiin@blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivon kovasti, että tämä into terveellisemmästä ruokailusta jatkuisi mieluiten lopun ikää, vaikka välillä saa ja pitääkin ottaa vähän rennommin! 😊

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|