PMS, ALKURASKAUS VAI JOKU MUU?

perjantai 16. lokakuuta 2020


Raskautta toivoessa, sitä alkaa kiinnittää entistä enemmän huomiota jokaiseen pieneenkin tuntemukseen vartalossaan. Minäkin kolme raskautta kokeneena luulen aina tietäväni, että ”tämä on se tunne!” Kunnes muutamaa päivää myöhemmin menkat alkaa niin, että holahtaa. Ei vaan mene mun ymmärrykseen, että minkä takia PMS-oireet on oikeastaan ihan täysin samoja, kuin monen alkuraskauden oireet. Siis niinku miksi?? Olisi vaan niin paljon helpompaa, kun niissä olisi joku selkeä ero.

Raskautta toivoessa olen huomannut, kuinka paljon sitä ihminen oikeasti pystyykin kuvittelemaan oireita. Mä ainakin mun vilkkaan mielikuvituksen kanssa pääsen ihan todella syvälle alkuraskauteen pelkästään toivomalla ja ajattelemalla asiaa. Mulla on esimerkiksi ollut tässä viimiset kolme kuukautta niitä alkuraskausoireita. Väsymys, rintojen arkuus, vatsan turvotus, mielialan vaihtelut, finnit. Ja siis nää kaikki tottakai viikko ovulaation jälkeen. Mutta mitkä muut oireet voisi alkaa noin viikko ovulaation jälkeen.. no PMS-oireet!! 

Viime kerralla luonto kusetti mua ihan olan takaa. Viikko ovulaation jälkeen, mulla alkoi jälleen perusraskaus(pms)oireet, mutta lisäksi outo olo alavatsalla. Pari päivää tästä alkoi jatkuva pissahätä. Olin ihan että, no nyt! Kunnes jatkuva pissahätä vaihtui siihen, että se pissahätä ei pissaamalla lähtenyt ja lisänä kauhea kirvely. No jippii, virtsatieinfektio tästä vielä puuttuikin. Edellinen kerta olikin viimeksi juhannuksena, niin olihan nyt jo aikakin! Onneksi tutun vaivan takia sain antibioottikuurin suoraan puhelimitse, eikä tarvinnut alkaa roudaamaan pissatestejä labraan. Ei muuta kun karpalomehut kehiin. Katosi muuten outo olo  vatsalta yhtä nopeasti, kuin oli tullutkin. Mutta siis kuinka hyvän mielikuvituksen tarvii omistaa, että saa myös pissatulehduksesta raskauden?

8 kommenttia:

 1. Tiedän tunteen niin hyvin vuosien lapsettomuus takana nyt kuitenkin kaksi ihanaa lasta 5 v ja 1kk <3
  Monet itkut itketty kun ne menkat aina alkoi ja miehelle ennen esikoista monet kerrat tuli sanottua että saa lähteä ettiin itelleen naisen joka kykenee lapsen hänelle suomaan ei tuo lähteny 12v kulkenu rinnalla niin myötä kun vastamäessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeaa, että teille kaksi lasta siunaantui
   pitkän ja raskaan odotuksen jälkeen❤️

   Poista
 2. Kaunis blogi!💙

  ❥ https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä! Luuloraskaus tuttua myös 😅

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä! Se tärppää kun vähiten sitä uskoo. Itsellä 2 lasta saanut alkunsa just sillon, kun on ajatellut ettei ainakaan nyt. :) <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|