Kun varastin vahingossa lapseni kanssa

sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Meillä meinasi (ja kävikin) hassu juttu kaupungilla. Lähdin läheiseen ostoskeskukseen lapsien kanssa, tarkoituksenani ostaa itselleni muutama uusi vaate ja katsoa löytyisikö olohuoneeseen kivaa lelukoppaa. Kaikenlaista tarttuikin mukaan ja nimenomaan tarttui.. Olin tehnyt jo hyviä löytöjä kun serkkuni kanssa kävimme syömässä myöhäistä lounasta. 
Siitä lähdimme pieneen säläputiikkiin, josta aina lähtee jotakin mukaan. Eevi kurotteli vaunuista lähes jokaista esinettä, johon kädet ylsi ja huomasin hauskan "pehmomiekan" kahdella eurolla, joten päätin ottaa sen mukaan, jottei kaikki tavarat olisi lattialla Eevin huitovien käsien ansiosta. Putiikin kierrettyämme sanoimme kassalle heipat ja vaihdoimme liikettä. 
Jutustelimme serkun kanssa niitä näitä, kunnes yhtäkkiä katseeni osui Eevin kädessä heiluvaan miekkaan. HETKONEN.. ME EI MAKSETTU TUOTA OLLENKAAN! Olimme kävelleet pois liikkeestä miekka heiluen, enkä minä ollut tajunnut ollenkaan! Sillä sekunnilla iski olo kuin olisin tehnyt suuremmankin rikoksen. Kiersimme kaupan, jossa parhaillaan olimme ja palasimme säläkauppaan, missä olimme tämän rikoksen tehneet. Jostakin syystä en kuitenkaan ollut millään tavalla nolostunut, olinhan tehnyt virheen, joka olisi saattanut sattua kenelle tahansa. Marssin kassalle, jo puoliksi pureskeltu miekka kädessäni ja selitin tilanteen. Kassalla ollut henkilö vain naurahti ja sanoi, ettei tämä suinkaan ollut ensimmäinen miekka, joka oli jäänyt maksamatta. Maksoin kahden euron miekkamme ja tilanne oli sillä selvä. Kyse oli siis vain parista eurosta, mutta huh kun lähti rikollinen olo sillä samalla hetkellä kun pääsin tunnustamaan syntimme.
Eevin toinen ryöstöyritys tapahtui kuitenkin samalla reissulla. Jatkoimme matkaa sisustuskauppaan ja päästimme Eevin vaunuista kävelemään. Serkku juoksenteli hänen perässään samalla kun sain etsiä sopivaa lelulaatikkoa. Eevi löysi kirahvipehmolelun ja tämän kanssa ajatteli lähteä matkoihinsa. Matka kuitenkin tyssäsi hälyttimien alkaessa soimaan. Tämä ei kuitenkaan pelästyttänyt neitiä vaan hän suorastaan ilostui vilkkuvista ja huutavista hälyttimistä! Siihen kuitenkin päättyi hänen ja kirahvin pakomatka. 1v9kk ei kuitenkaan ihan vielä ymmärtänyt, että kaupasta ei voi vaan ottaa leluja ja lähteä menemään, mutta kerrottiimpa tämä hänelle kuitenkin tulevien varkauksien varalta.


Varastaminen on aina väärin, enkä tietenkään hyväksy sitä edes parin euron miekkojen kohdalla ja teen tämän lapsillenikin pienestä pitäen selväksi. Silti oli hauska huomata itsessäni, joka yleensä punastuu pikkuvarvasta myöten, jos hälyttimet alkavat soimaan, että tässä tilanteessa pysyin rauhallisena ja minua jopa hieman nauratti Eevin suhtautuminen vilkkuviin tolppiin. Kirahvi jäi kuitenkin liikkeeseen ja kerroin Eeville, että "äitipä käy nyt maksamassa tämän lelulaatikon, niin saadaan ottaa tämä mukaan.." Huh mikä ostosreissu!

10 kommenttia:

 1. Meillä esikoinen nappasi aikoinaan (juuri 3v. täytettyään) Kreetan matkalla yhdestä kaupasta saippuakuplapullon mukaan. Onneksi huomattiin asia heti ulkopuolella ja nolona mentiin takaisin maksamaan. Omistaja nauroi ja antoi saippuakuplat pojalle ilmaiseksi. Poika muistaa asian vieläkin ja minä jaksan edelleen muistuttaa, että mitään ei saa ottaa kaupasta maksamatta, koska se on varastamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiltä ei voi kyllä välttyä mitenkään pienten lasten kanssa, koko ajan pitäisi olla silmät selässä. Mutta kun opettaa pienestä pitäen, että on väärin varastaa, niin eiköhän näistä kunnon kansalaisia kasva:) Vaikkei siitäkään ole takuita, vaikka kuinka opettaisi..

   Poista
 2. Voi teille on sattunut kaikkia pieniä kommelluksia :D
  Me ollaan toistaiseksi vältytty näiltä. Tai joskun mulla oli kärryissä jokin pieni juttu ja marssin kassan ohi pakkailemaan, kun mies maksoi tuotteet. Huomasin onneksi siellä kärryihin jääneen tavaran (en muista kyllä mikä se oli) ja annoin miehelleni sen maksettavaksi. Tämä oli siis enemmän näitä vauva-ajan aivottomuus juttuja eikä lapsen tekemisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekkin on joskus tainnut jäädä joku huulirasva ostoskärryihin, mutta onneksi huomattu myös ennen kaupasta lähtöä.. Ei näille vaan voi mitään, joskus vaan on aivot narikassa :D

   Poista
 3. Meille on kerran käynyt niin kun esikoinen istui vaunuissa oli ottanut jostain käänteestä vispilän mukaansa ja huomattiin vasta kotona asia. Seuraavana päivänä marssin nolona kauppaan selvitin tilanteen ja maksoin vispilän. Kaupantäti vain nauroi, mutta huh, kyllä minua nolotti silloin :D http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi me huomattiin vielä kauppakeskuksessa ollessamme! Olisin kyllä varmasti mennyt heti seuraavana päivänä maksamaan jos vasta kotona oltais huomattu, olisi muuten jäänyt niin syyllinen olo :D

   Poista
 4. On käynyt. Tytön vauva-aikana olin kaverin kanssa kiertelemässä kauppoja ja nostin parin sukkia vaunujen kuomun päälle ja tarkoitus oli ne siitä maksaa, unettomuus-aivottomuudessa unohdin sukat sitten siihen kuomun päälle ja huomasin kun olin kävellyt kaupasta ulos. Palasin heti liikkeeseen ja kerroin tilanteen huvittuneena, kassaneiti ei ollut yhtään huvittunut vaan naama nurinpäin rahasti minut. Ihmettelin kyllä hänen asennetta tilanteessa. Toinen kerta oli kun tyttö 3v oli rattaissa ja napannut pehmopupun jossakin välissä. Itse maksoi muut ostokset ja menin pakkaamaan niin tyttö tokaisi yhtäkkiä että tämä pupu unohtui (itse en siis ollut edes huomannut että rattaissa oli pupu. Onneksi ei oltu kassaa pidemmällä siinä vaiheessa ja palautettiin tottakai pupu kassalle. Tälläkään kertaa ei myötätuntoa tai ymmärrystä herunut kassaneidiltä. Molemmat kerrat puhtaita vahinkoja ja molemmilla kerroilla oltiin rehellisiä heti asia huomattuamme mutta ihmettelen kyllä eikö ihmisillä ole yhtään ymmärrystä näiden vahinkojen kanssa? Jos oikiasti oisin varastamassa ollut niin en varmaan olisi kauppaan palannut sukkia maksamaan tai pupun kohdalla oisin voinut kuitata sen vaikka omaksi leluksi tms. -Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on toinen, kun laskee jonkun vaunujen päälle niin mullakin monta kertaa meinannut unohtua! Ootpas tökeröä palvelua saanut, kyllä luulisi, että vähän irtoisi myötätuntoa, varsinkin tossa tilanteessa, jossa kuitenkin palaat maksamaan tai palautat tuotteen samantien! Sama olisi voinut käydä kassaneidille itselleen. Inhottavaa ettei edes rehellisyydestä irtoa pientä hymyä :(

   Poista
 5. Meillä ei lapset oo onneksi vielä saanut otettua leluja kaupasta mukaansa mutta itselle on välillä ruokaostoksilla sattunut vahinkoja. Muutaman kerran on jotain pientä jäänyt vahingossa kärryjen pohjalle ja maksamatta. Kerran huomasin autolla etten ollut muistanut maksaa hiivaa ollenkaan. Kävin sen 25senttiä sitten kassalla maksamassa, niinkuin aina kaikki unohtuneet ostokset :) Mulle jäisi tosi huono omatunto jos en maksaisi, sitäpaitsi varastaminen (vahingossakin) on mielestäni väärin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mulla jäis kyllä omatunto soimaamaan jos en kävisi maksamassa. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|