Haaveena puolen vuoden täysimetys

tiistai 6. syyskuuta 2016

Olimme eilen Nooan kanssa 4kk-neuvolassa. Poika oli kasvanut hyvin, mutta viikossa ei kuitenkaan ollut tullut tarpeeksi painoa. Kuitenkin hän meni tasaisesti keskikäyrällä, näin neuvolavaatimusten mukaan. Mulla alkoi myös Eevin aikana neljän kuukauden iässä nousta itselle pelko, nouseeko paino tarpeeksi, riittääkö maito? Hyvin se riitti silloinkin. Kovasti terveydenhoitaja puhui kiinteiden aloituksesta, mutta oli tietoinen minun puolen vuoden täysimetys haaveesta, eikä todellakaan tyrmännyt toivettani. Nooahan nukkuu oikeastaan koko yön, ensimmäinen yösyöttö on vasta 5-6 aikaan aamulla. Nooa on myös hyvin liikkuvainen poika, koko ajan joko jalat tai kädet vispaavat. Päätinkin neuvolasta päästessämme, että nyt alkaa imetysrumba. Aion imettää, imettää ja imettää, että maidontulo lisääntyisi. Olen viime aikoina ollut stressaantunut muutosta, sekä jatkuvasta kahnauksesta D:n kanssa ja tiedän myös, että syön huonosti. Saatan syödä aamulla leivän ja sen jälkeen unohdankin syömisen moneksi tunniksi. Siihen on tultava muutos. Koko iltapäivän istuin imettämässä ja olin jo illalla havaitsevani maidon lisääntyneen, mutta voiko se tapahtua niin nopeasti? Ehkä vain toivon sitä niin kovasti, että alan jo kuvitella. Nyt aion kuitenkin pitää huolta, että elimistö saa riittävästi ravintoa ja juon tarpeeksi vettä. Mulla ja D:lläkin oli tänään tavallista mukavampi päivä, eikä kaikesta tullut erimielisyyksiä.
Nooa on ollut hyvin tyytyväinen vauva, eikä vaikuta siltä, etteikö saisi tarpeeksi syödäkseen. Tiedostan kuitenkin myös sen, että jos hän alkaa vaikuttaa tyytymättömältä, on pakko laittaa äidin omat toiveet sivuun ja laittaa lapsen tarpeet etusijalle, vaikka se harmittaisikin. Teen kuitenkin kaikkeni, että maidontulo lisääntyisi. Syödään, imetetään, koitetaan ottaa elämä vähän rennommin ja imetetään vähän vielä lisää. Kaivoin myös Eevin aikana ostamani imetysteet kaapin pohjalta.
Löytyykö hyviä vinkkejä maidontulon lisäämiseksi?

9 kommenttia:

 1. Kyllä se maidon tulo lisääntyy aika nopeasti. Ja sä oot kyllä ihan oikealla linjalla, syöt itte kunnolla,juot ja lepää. Niin ja imetän paaaaljon:) tsemppiä!!!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitetaan näillä pärjätä, ehkä se ei vaadi enempää ja päästään siihen puoleen vuoteen:)
   Kiitos<3

   Poista
 2. Liity ihmeessä Imetyksen tuki ryhmään facessa, sieltä saa hyviä neuvoja koulutetuilta tukihenkilöiltä ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkista!:) Olenkin liittynyt sinne jo esikoisen aikana ja lueskellut myös vinkkejä, jos ei näillä ala tilanne parantumaan niin voisin pyytää apua tukihenkilöiltä :)

   Poista
 3. Hieman kateellisena luen jälleen vauvasta, joka nukkuu yöt noin hyvin. Haluisin tietää tarkemmin Nooan mm. iltarutiineista. Mihin aikaan menee nukkumaan? Ja onko teillä tuttia käytössä?

  Meidän 5kk vauva on jälleen alkanut heräillä MONTA kertaa yössä. Meillä mennään nukkumaan n.klo 20 ja ekan kerran poika syö n. klo 3. Mutta ennen sitä herää useita kertoja, yleensä kitisemään pudonneen tutin perään. Ehkä pitäisi vain vierottaa jo nyt tutista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on aika simppelit rutiinit.. Pesut ja yökkärit. Sitten imetän sohvalla uneen tai melkein uneen. Tutti on käytössä ja seurravaksi tuuppaan sen suuhun ja lasken sohvannurkkaan sellaseen "pesään", joka alkaa kyllä käydä pieneksi.. Annan nukahtaa siihen kunnolla ennen kun vien sänkyyn. Yleensä pudottaa tutin kun nukahtaa kunnolla, mutta ei sitä yleensä unissaan kaipaa.
   Teen tässä ehkä saman virheen kun esikoisen kanssa, imetin uneen 10kk asti ja silloin omaan sänkyyn nukuttaminen oli todella hankalaa.. Mutta ajattelen, että kerran vain nämä ovat pieniä ja joskus tulee päivä kun kukaan ei enää nukahda rinnalle, jolloin nämä ovat vain muistona<3
   Toivottavasti teillä alettaisi myös nukkua yöt! Esikoinen nukkui myös hyvin jo pienenä, mutta sitten tuli hampaat, istuminen, seisominen, kiipeäminen, niin sinne jäivät ne kokonaiset yöt. Onneksi nyt nukkuu taas lähes aina koko yön!

   Poista
 4. Se juominen ja syöminen on tärkeää ja tietysti tiheä imettäminen. :)
  Tsemppiä ja toivotaan että pääsette tavoitteeseen.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on ainakin pidetty huolta syömisestä ja tiheästä imetyksestä! Koitan jatkossakin muistaa nämä!
   Kiitos!❤️

   Poista
 5. Hei, imetysteetä kannattaa juoda ns viikon kuurina. Juo ensin kahtena päivänä kolme kupillista ja sitten viitenä päivänä viisi kupillista. Sen jälkeen hyvä pitää taukoa mutta kuurin voi sitten uusia vaikka viikon päästä jos tuntuu tarpeelliselta. Yhteenkään äitiin en ole työssäni törmännyt, jolla imetystee ei olisi maidoneritystä lisännyt. Weledan tee on kätevästi irtopusseissa ja samaa pussia voit käyttää kahteen mukilliseen.
  Tsemppiä!

  Terv kätilö-imetyskouluttaja

  Ps. Tuossa iässä täysimetetyille tyypillisesti tuleekin notkahdus painonnousuun, pituutta oli oletettavasti kuitenkin tullut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|