Turvaistuinpohdintaa, mihin päädyttiin?

sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Meidän iso poika alkaa olemaan jo niin iso, että kaukalo on jäänyt pieneksi. Pää alkoi tulla yli ja muutenkin raukkaparka oli ihan rutussa, kun hänet joutui siihen ahtaamaan. Aloin tekemään pientä tutkimusta, mikä turvaistuin olisi nyt sitten kaikista paras.
Eevillä on Akta Gracon Cosmic Comfort, joka sinänsä on ollut toimiva meillä, vaikka alkuun olikin vaikea kiinnittää (itsehän en osaa sitä vieläkään kunnolla) ja sitä ei saa mielestäni tarpeeksi "makuuasentoon". Kyseisestä istuimesta on myös joitakin hieman kyseenalaisia turvallisuustestejä.. Vaikka taas lukemani käyttökokemukset ovat olleet positiivisia.

Mitä sitten vaadimme istuimelta? Meidän autossa ei ole isofixiä, joten se rajasi istuimia jo paljon. Lisäksi halusimme, että lapsi voisi matkustaa mahdollisimman kauan selkä menosuuntaan, mutta kun tila loppuisi kesken, voisi istuimen kääntää. Halusimme tietysti myös mahdollisimman turvallisen istuimen. Minä googlailin öitä myöden testituloksia ja silloin vasta löysin plus-testin, jossa on hyvin tiukat vaatimukset. Hengenvaarallisia istuimia tuskin on edes myynnissä, mutta minä tulin lähes hulluksi etsiessäni kaikista turvallisinta istuinta. Kyllä jokaisesta tuolista löytyi joltakin huonoa sanottavaa.

Vaihtoehtoja meillä oli lopuksi kolme; 
Klippan Triofix Recline, Britax Multi-tech 2 ja Besafe Izi Combi.

Kuva lainattu OzBabyn sivuilta.

Suomalainen Klippan Triofix Reclinen oli minulle aivan uusi tuttavuus. Sen pystyy asentamaan sekä turvavyöllä, että isofixillä. Istuimen saa myös lepoasentoon, mutta se näyttää silti olevan todella pystyssä. Istuin näyttää paljon samalta, joka Eevillä on ja sitä saa siis hyvin vähän "makuulle". 
Kuva lainattu Lastenturvan sivuilta.

Britax Multi-Tech 2:lla on pitkä käyttöikä, sillä se menee 25 kiloiselle, eli jopa 6-vuotiaaksi asti. Tästäkin olen lukenut, että onko se sitten hyvä vai huono asia, että sitä voi käyttää se noin 6-kuukauden ikäinen ja 6-vuotias.. Kehuja kyseinen istuin oli saanut kuitenkin paljon ja jos niihin on luottamista, niin hinta-laatusuhde on kyllä kohdillaan!
Kuva lainattu Lastentarvikkeen sivuilta.

Besafe Izi Combi oli näistä nyt ainoa, josta löysin tiedon plus-testin läpäisystä. Istuin kiinnitetään auton turvavöillä ja sen saa kallistettua neljään eri asentoon, pääntuessa kahdeksan eri korkeutta. Tässä oli myös plussana se, että kallistaminen onnistuu myös lapsen ollessa istuimessa.

Mikä oli meidän valintamme?
Pitkän mietinnän ja googlettamisen päätteeksi päädyimme Besafe Izi Combiin. Se tuntui juuri oikealta vaihtoehdolta meille. Siinä täyttyi meidän vaatimuksemme; turvavyökiinnitys, mahdollisuus asentaa kummin päin vain ja hyväksytty plus-testi. Hinta oli toki erittäin suolainen, mutta mielestäni turvallisuusasioissa ei kannata tinkiä.
Istuimen asennus kävi helposti tai näin D minulle kertoi, heh. Tänään Nooa pääsi uuteen istuimeensa koeajolle ja nukahtikin lähes samantien, todennäköisesti siis siinä oli hyvä olla. Toistaiseksi olemme erittäin tyytyväisiä ostokseemme!


8 kommenttia:

 1. Hyvän istuimen valitsitte, Bealla oli aikanaan tuo sama kunnes vaihdettiin turvavyöistuimeen, eli tuo BeSafe meni monta vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä kuulla! Vaikuttaa kyllä kaikinpuolin hyvältä tää istuin :)

   Poista
 2. Vitsi että onkin vaikeaa valita turvaistuin, vaihtoehtoja on aivan liikaa ja mäkin oon ihan pyörällä päästäni :D Meilläkin yhdet vaihtoehdot on tuo BeSafe ja Britax, hyvä kuulla että ootte olleet tyytyväisiä BeSafeen. Meidän pitäisi vaan nyt osata päättää. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin!! Mä olin ihan hukassa näiden istuinten kanssa! Besafen ja Britaxin välillä meillä ratkaisun teki se plus-testi ja se, että Besafen istuinta saa tosiaan säädettyä neljään eri asentoon ja vielä vauvan siinä istuessa :)

   Poista
 3. Arvaatko, missä penkissä minä kuvasin poikaani tänään :D Nyt tuntuu, että pitäisi jo lähettää sulle kuvallinen todiste tapahtuneesta...!

  Mutta toden totta, hyvin valittu istuin hyvin järkevästä kolmikosta. Meillä on itsellä isofixit (ja sama tuoli niillä kiinnikkeillä), joten valikoima on ollut erilainen, mutta autoin vasta yhtä turvavöiden varassa olevaa kaveria hankinnassa ja tosiaan samaan kolmikkoon päädyttiin. He ostivat Multi-Techin. Kunhan pieni menee selkä edellä pitkään niin varmasti on parhaimmassa turvassa silloin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikäää, ei oo todellista! Mut ehkä mä uskon ilman kuvaakin :D
   Oli kyllä hirmuvaikea valinta ja sekin, että sai rajattua vaihtoehdot noihin kolmeen oli tosi hankalaa, mutta ilmeisesti nappiin meni :)

   Poista
 4. Vaikuttaa hyvältä. Meillä on sellainen Maxim cosi kallistus mekanismilla. Senkin sain tutulta ku päällinen oli revennyt nii pojan kummi teki Muumi kankaasta 😘Voin joskus näyttää kuvaa millainen siitä tuli 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli muumikangas oli kyllä sulonen😍 Ihanaa kun on noin näppäriä ihmisiä lähipiirissä!

   Poista

Kiitos kommentistasi ♡

Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
|